Податки для заробітчан: скільки і кому повинні заплатити українці з Польщі, Чехії, Угорщини

При отриманні іноземних доходів громадяни України повинні подати декларацію про майновий стан та доходи.

Таку заяву зробив голова Державної Податкової Служби Олексій Любченко, повідомляє ДПС на своєму сайті на сторінці в соцмережі Фейсбук.
“Загальне правило просте: із доходів, які одержують українські громадяни, сплачують податки. Неважливо, де. У нас є підписані угоди про виключення подвійного оподаткування абсолютно з усіма країнами, де працюють наші люди. Якщо наші громадяни заплатили податки за кордоном: у Польщі, Угорщині, Португалії або деінде – в Україні ніхто з них вимагати податки не має права. Єдине, що вони мають зробити, – це подати податкову декларацію”, – підкреслив Олексій Любченко.Олексій Любченко

В ДПС нагадали, що обов’язок подачі декларації про майновий стан і доходи, а також сплати податків та зборів визначено ст. 67 Конституції України.

“При цьому, якщо громадянин отримував доходи за кордоном, а це особливо стосується українських заробітчан, і сплатив податки там, то за умови надання таких підтверджуючих документів йому не доведеться сплачувати податки ще раз і в України.”, – повідомляє ДПС.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.