Прикарпатців попереджають про небезпечний кунжут з Індії

В неочищеному насінні кунжуту, що експортувалось з Індії через Нідерланди до країн-членів ЄС та до України, виявили оксид етилену.

До Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів.

Повідомлення надійшло 19 січня стосовно виявлення несанкціонованої речовини оксид етилену (> 5 mg/kg – ppm) у неочищеному насінні кунжуту, що експортувалось з Індії (експортер: Talakshi Lalji & Co, Mumbai) через Нідерланди (імпортер: H.HC. Schobbers B.V., Venlo) до країн-членів ЄС та до України (отримувач: ТОВ «Райсіо Україна», вул. В. Хвойки 18/14, офіс 308, м. Київ, 04080, [email protected]).

Держпродспоживслужба Прикарпаття попереджає операторів ринку, які використовують у виробництві та/ або здійснюють обіг вищезазначеної продукції, про необхідність вилучити її з виробництва та /або обігу, адже встановлено, що вона може спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області, що передбачено частиною 3 статті 20 Закону України “Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів.

У разі виявлення даного харчового продукту в обігу, просять негайно повідомити Головне управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області за тел.: (0342) 511389, 511392, або звертайтесь до районних, міських управлінь, відділів Головного управління.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.