В Чехії суд виніс вирок 18-річному водію, внаслідок ДТП якого загинула 16-річна дівчина

В Чехії суд оголосив вирок 18-річному водію за 20 місяців за гратами, за спричинене ДТП у якому загинув 16-річний пасажир транспортного засобу, та ще одна дівчина серйозно травмувалась.

Повідомляє “Це моя Україна” з посиланням на “Novinky.cz”

Коли суддя оголошував вирок 18-річному підсудному, хлопець втупився поглядом в землю. Повідомляється, що трагічна ДТП була вчинена минулого року, у ній загинула молода людина з Домажліць.

Відповідно до рішення Домажліцького суду, яке було оголошено в понеділок 18 січня, винуватця ДТП позбавили права кермувати транспортним засобом, протягом 8 років. Також він зобов’язаний виплатити грошові компенсації сім’ям постраждалих.

За словами судді Яна Швіглера, підсудний з надмірною швидкістю в’їхав у поворот, де після заносу він повернув убік у протилежному напрямку та зіткнувся з автомобілем, що наближався.

“У нього не було причин поспішати, проте він їхав із абсолютно непропорційною швидкістю, що враховуючи погодні умови, коли засипало дорогу і вона була слизька, являлось цілковитою азартною грою з людськими життями. Будучи водієм, він діяв безвідповідально і завдав страждань ще двом сім’ям. Його діям немає виправдання”, – заявив Швіглер.

Він також зазначив, що відповідач мав водійські права менше чотирьох місяців. “Сідати за кермо – це не просто розваги, але важливо дотримуватися правил дорожнього руху. Водійське посвідчення – це відповідальність, і якщо хтось поводиться не так, як слід, це може мати непоправні наслідки, як у цій справі”, – продовжив суддя.

“Я усвідомлюю, що водій є молода людина, яка жила доброчесно. Але з іншого боку, зважаючи на обставини аварії та зокрема, трагічний наслідок, призначення умовного покарання було б відмовою від справедливого судового розгляду. Це також урок для інших водіїв, поводитись відповідно до правил дорожнього руху”, – додав Швіглер.

Читайте також  На Прикарпатті розшукують водія, який втік після смертельної ДТП

Нагадуємо, ДТП трапилось 22 грудня 2019 року близько восьмої вечора. Підсудний їхав на Peugeot 406 по дорозі третього класу від Драженова до Жданова. З ним у машині їхали ще троє людей, 16-річний молодик та дві дівчини-однолітки. Один з пасажирів загинув на місці події, ще одного госпіталізували з серйозними травмами.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.