Три тижні була в комі – маска “вросла” в обличчя: моторошна історія українки, котра перенесла Covid-19

На Вінниччині відома педагог Ніна Лашина 46 днів провела у реанімації, з яких 23 дні знаходилася у стані коми.

Історію жінки, яка подолала коронавірус, розповіло видання “33-й новини”.

61-річна Ніна Лашина захворіла на коронавірусну хворобу ще під час виборів у жовтні, коли працювала в обласній виборчій комісії і зустрічалася з багатьма людьми.

“Коли піднялася температура, викликала “швидку”, бо розуміла, що з моїм цукровим діабетом жартувати не можна. Приїхала бригада, але лікар щось увесь час метушився, комусь телефонував і мене навіть як слід не прослухав. Запевнив, що нічого страшного, і поїхав. Того ж дня потрапила до свого сімейного лікаря. Вона одразу зрозуміла, що у мене двостороння пневмонія, і направила на госпіталізацію. Поклали у терапію 1-ї міської лікарні. Але там я була недовго, бо піднявся цукор до 31,9 і я впала в кому…”, – розповіла жінка.

Жінка 23 дні знаходилася на апараті штучного дихання.

“Ніхто не давав ніяких прогнозів. Сини чергували біля лікарні і лише запитували санітарів, які виносили чорні мішки, чи це не Лашина… Я була однією з найважчих пацієнток. По моєму випадку збиралася колегія Академії медичних наук України, консультувала професор Лариса Мороз. Сини шукали найдорожчі дефіцитні медикаменти, які хоча і не були протокольними, але ефективними у боротьбі з короною для деяких пацієнтів”, – поділилася своєю історією Ніна Ріхардівна.

Завдяки неймовірним зусиллям лікарів і за підтримки родини (обидва сини жінки з родинами також перенесли коронавірус, а один з них також був у реанімації) жінці вдалося одужати.

“На 24-й день коми нарешті прийшла до тями. Коли відкрила очі, побачила над собою лікаря, який контролював роботу апаратів. Він мені посміхнувся, і я відчула себе живою. Додому мене виписали ще через два тижні. За 46 днів маска вросла мені в обличчя. Змащувала мазями, щоб розм’якла шкіра і я могла витягнути рештки маски, які врізалися у перенісся. Ходити самостійно не могла. До синів мене вивезли на візкові. Діти принесли джинси, але коли я вставала з каталки, вони з мене злетіли і я на вулиці залишилася в одному памперсі. За час хвороби втратила 30 кілограмів…”, – поділилася жінка.

Читайте також  На Прикарпатті за несплату аліментів чоловіка засудили до 2 років обмеження волі

Для відновлення організму після важкої хвороби жінка звернулася до фахівців Вінницького обласного клінічного диспансеру, які виходжують пацієнтів, котрі важко перехворіли кронавірусом.

“У “чорнобильську” лікарню мене занесли на руках. А звідти я вже вийшла своїми ногами зовсім іншою людиною”, – розповіла жінка і закликала українців берегти своє здоров’я.

Як повідомляв “Апостроф”, у хлопчика з американського селища Шелбі (штат Мічиган) після перенесеного COVID-19 розвинулося рідкісне ускладнення, внаслідок якого йому доведеться ампутувати ноги.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.