Поліція отримала доступ до бази митниці і почала штрафувати “євробляхерів” на 8,5 тис. грн

У Мережі з’явилося відео оформлення одного з перших штрафів.

Поліція почала штрафувати “євробляхерів”. Правоохоронці отримали доступ до баз митниці. Тепер вони без проблем зможуть перевірити, хто завіз в Україну машину і чи не порушує вона транзитний період. Можна побачити навіть, коли та в якому пункті пропуску авто перетнуло кордон, повідомляє ТСН.

У Мережі з’явилося відео оформлення одного з перших протоколів на власника “євробляхи”. Поліцейський склав адмінпротокол з сумою штрафу 8500 грн.

“Ви, як особа, яка не ввозила цей транспортний засіб на територію України, не мали права ним користуватися. Тому на вас складено адміністративну постанову за частиною 8 статті 121 Кодексу адміністративних правопорушень”, — розповів поліцейський порушнику.

“Керування водієм транспортним засобом, щодо якого порушено обмеження, встановлені Митним кодексом України, а саме: порушено строки його тимчасового ввезення та/або переміщення в митному режимі транзиту; транспортний засіб використовується для цілей підприємницької діяльності та/або отримання доходів в Україні; транспортний засіб передано у володіння, користування або розпорядження особі, яка не ввозила його на митну територію України або не поміщувала в митний режим транзиту, тягне за собою накладення штрафу на водія в розмірі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (8500 грн. — Ред.)”, — йдеться в документі.

У свою чергу юрист на відео підтвердив, що копи діють законно.

 

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.