В Німеччині померло 10 осіб, які були провакциновані вакциною Pfizer

У Німеччині оприлюднили дослідження про безпеку німецько-американської вакцини Biontech/Pfizer за підсумками перших тижнів кампанії з вацинації, яка розпочалася перед Новим роком.

Глава наркологічного Інституту Пауля Ерліха в Берліні Клаус Чічутек заявив про її добру переносимість, хоча і визнав, що у деяких вакцинованих спостерігалися серйозні побічні ефекти. Крім того, зафіксовано 10 летальних випадків.

Про це повідомляє видання Spiegel online, передає “Це моя Україна“.

До неділі, 10 січня, в Німеччині було зроблено більше 600 000 щеплень.

“Обидва активних інгредієнта, схвалених в ЄС, володіють хорошою безпекою, переносимістю і відмінною ефективністю“, – рапортував Чічутек.

На той час повідомлялося про 325 випадки побічних ефектів після вакцинації, що відповідає похибці – 0,53 випадки на 1000 доз вакцини. З них 51 ускладнення було визнано серйозним. При цьому до ранку четверга, 14 січня, загинули десять осіб.

“Всі померлі були тяжкохворими, – пояснює Бріджит Келлер–Станіславскі, експерт в галузі клінічної фармакології. – Ми припускаємо, що пацієнти померли від основного захворювання“. Всі вони були у похилому віці. Як і в Норвегії, де після щеплення померло 23 жителя, мова йде про мешканців будинків престарілих.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.