В Австрії планують пропонувати учням шкіл щотижня проходити тест на коронавірус

В міністерстві освіти Австрії планують пропонувати учням шкіл щотижня проходити тест на коронавірус на добровільних засадах. Про повідомляє Deutsche Welle.

Міністерство освіти Австрії планує запропонувати учням шкіл щотижневі швидкі тести на наявність коронавірусу. Про заявив міністр освіти Гайнц Фассманн. На думку урядовця, такий підхід – “єдина відповідь”, на складному етапі на шляху масштабної вакцинації. Міністр також переконаний, що така практика дозволить відновити навчання в школах і не закривати їх повторно.

За словами керівника австрійського освітнього відомства, для реалізації цієї мети мають розподілити між школами п’ять мільйонів тестів на антигени. Зазначається, що старші учні самі зможуть раз на тиждень по понеділках проходити цей тест під наглядом дорослих.

Щодо учнів початкової школи, то тут батьки мають допомагати їм проходити цей тест. А школярі дещо старшого віку зможуть проходити цей тест удома або в школі. Самоперевірка на наявність коронавірусу буде безкоштовною і добровільною для учнів, запевняють у міністерстві освіти Австрії.

Школи в Австрії закриті через карантин і локдаун до 18 січня. Утім, наступного тижня уряд у Відні вирішить, чи буде повернення до занять саме з цієї дати, чи це станеться пізніше.

Нині в Австрії спостерігаються досить високі темпи поширення коронавірусу. Семиденний показник заражень становить 161 випадок на 100 тисяч жителів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.