В Івано-Франківську організували різдвяний обід для нужденних (ВІДЕО)

В Івано-Франківську волонтери організували різдвяний обід для нужденних. Захід відбувся з дотриманням карантинних норм у Палаці Потоцьких.

Перед різдвяною гостиною волонтери Спільноти Святого Егідія співали колядки разом з потребуючими, пише Фіртка з посиланням на Суспільне.

За словами координаторки Спільноти Святого Егідія Уляни Римарук, святковий обід організували на 100 людей. До благодійної акції готувалися заздалегідь, продаючи грошові сертифікати.

“Ми мали такі подарункові сертифікати, один коштував 150 гривень. Це приблизна вартість одного обіду. В нього входить кутя, борщ, голубці і солодкі пампушки. Також приготували нашим потребуючим теплі подарунки – пледи. Хочемо зігріти всіх наших друзів”, – каже благодійниця.

Волонтер Спільноти Святого Егідія Володимир Яворський допомагає потребуючим три роки. Розповідає, що цьогоріч пандемія внесла свої корективи у святкування.

“На жаль, через коронавірус мусимо сьогодні так якось на вулиці, з масками святкувати. Не така приємна атмосфера, як щороку була. Але надіємося на краще, що вірус пройде і буде знову тісна родинна атмосфера”, – розповів чоловік.

Катерина Поступайло чекає своєї черги на обід. Жінка каже, що такі благодійні акції надихають потребуючих на добро:

“Немає такого, щоб людині відмовили. Скільки людей є, стільки привітно приймають. На високому культурному рівні обслуговують. Це дуже надихає на доброту, на культуру”.

Світлана Зарічна опинилася у важких життєвих обставинах. Тому така підтримка є вагомою для її сім’ї:

“Я працювала на роботі, але вийшла така ситуація з карантином, що я її втратила. Стараюся сюди приходити. В мами одна пенсія, на неї не проживеш. А тут досить гарні люди, підтримка досить файна”.

Також благодійні обіди волонтери організовують щосереди та щоп’ятниці на площі Шептицького.

Читайте також  У Франківську кожного тижня роздають безкоштовні обіди потребуючим

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.