Який шанс заразитися коронавірусом в гостях під час різдвяних свят – дослідження

Чимало людей думають про те, чи можна буде зібратися навколо ялинки з родиною та друзями на це Різдво і не заразитись коронавірусом.

Якщо припустити, що серед гостей буде одна інфікована людина, то коли люди зберуться разом у закритому невеликому приміщенні, ризик зараження коронавірусом зростає у декілька разів.

Про це свідчать дані інтерактивного інструменту від німецького видання Die Zeit.

“Неможливо передбачити точно, чи заражена людина передасть вірус далі, чи ні. Але можливо оцінити ризик того, що відбувається. Зрештою, ми можемо бути певні, що особливий ризик для людей заразитися вірусом SARS-CoV-2 становить саме перебування у приміщенні – шляхом вдихання аерозолів”, − йдеться у повідомленні.

Під час розмови, кашлю, або співу чи просто дихання в повітрі появляються мікрокраплини, відомі, як аерозолі. І якщо ці невидимі леткі краплини вийшли із зараженої людини, то вони можуть містити заразні вірусні частинки.

“Тож під час Різдва, ймовірно, що заразиться ще одна людина. Однак, це – середнє ймовірне значення: може пощастити, й не заразиться ніхто. А можуть заразитися п’ятеро”, − пише видання.

Звісно, ніхто не може передбачити перебіг хвороби: чи будуть симптоми легкими, чи дійде до серйозних наслідків. Однак знання про те, наскільки швидко вірус поширюється аерозольним шляхом, важливо для захисту себе й інших. І не тільки на Різдво та Новий рік.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.