Стало відомо, коли закінчаться шкільні канікули та що очікувати після них

Зимові канікули в школах у 2020/2021 навчальному році проходять в умовах посиленого карантину.
Відповідно до рекомендацій Міністерства освіти, зимові канікули мали тривати з 25 грудня по 10 січня включно. Втім, через те, що 9 грудня уряд прийняв рішення про посилення карантину на початку 2021 року — з 8 по 24 січня, Міносвіти рекомендувало школам оголосити канікули на цей період, інформує НВ.

Рекомендації не є обов’язковими — кілька років тому українські школи отримали від Міносвіти право самостійно визначати дати канікул для учнів. Однак школи зобов’язані дотримуватися правила — загальна тривалість канікул за навчальний рік має становити не менше 30 днів (не рахуючи літніх канікул).

У Львові, зокрема, дати початку і закінчення канікул в різних школах відрізняються. Начальниця відділу дошкільної та середньої освіти та позашкільної роботи Департаменту освіти Львівської ОДА Ірина Сислюк розповіла, що деякі школи, незважаючи на локдаун залишили дати початку і закінчення канікул незмінними — з 24 грудня по 11 січня. На час локдауну учнів цих шкіл переведуть на дистанційне навчання. Деякі школи вирішили, що зимові канікули будуть з 31 грудня по 25 січня. Дистанційного навчання в них не буде. У таких школах на декілька днів скоротять весняні або літні канікули.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.