Записатися на вакцинацію від коронавірусу в Чехії можна буде з лютого: деталі

У Чехії онлайнзапис на вакцинацію проти коронавірусу буде доступний з лютого.

 

Про це повідомив прем’єрміністр Андрій Бабіш в ефірі телеканалу Prima.

Вже з 15 січня будуть записувати на вакцинацію осіб старше 80 років.

За словами Бабіша, люди старше 80 років зможуть записатися на прийом особисто, через свого терапевта або по телефону 1221, де їм допоможуть заповнити заявку.

Решта громадян зможуть зареєструватися в лютому, вказавши дані про свій вік, стан здоров’я та рід занять. Потім система визначить дату вакцинації.

За словами прем’єр-міністра, точність даних буде перевірятися, щоб уникнути неправомірного використання. Дітям до 15 років вакцинацію проводити не будуть.

Бабіш пояснив, що здорова людина 66 років отримає вакцину пізніше, ніж, наприклад, людина у віці 65 років з підвищеним артеріальним тиском, ожирінням або серйозним захворюванням легенів. У пріоритетному порядку будуть прищеплювати людей з діабетом або захворюваннями нирок.

” alt=”” aria-hidden=”true” />

Що стосується роду зайнятості, в першу чергу будуть прищеплювати співробітників рятувальних служб, критичної інфраструктури, охорони здоров’я, освіти або соціальних служб. Прем’єр-міністр зазначив, що вакцинувати всіх робочих постараються до кінця вересня. Також за попередніми даними під вакцинацію потраплять заробітчани з України, які мають дозвіл на проживання та на роботу у Чехії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.