Підвищення тарифів на світло в Україні: скільки громадяни платитимуть у 2021 році

Пільговий тариф на перші 100 кВт-год електроенергії, який українцям надавали за зниженою ціною, з 1 січня 2021 року скасовано. Тепер вартість електроенергії автоматично подорожчає в два рази – до 1,68 грн за кВт/год.

Проте – це не єдиний етап підвищення цін у 2021 році. Наприкінці опалювального сезону, приблизно у квітні-травні, в Україні ще раз піднімуть ціни на електроенергію приблизно до 2 грн за кВт/год.
Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських видань.
В середньому, українська сім’я споживає близько 150 кВт/год електроенергії на місяць. Якщо до січня 2021 року за такий обсяг струму потрібно платити 174 грн, то після 1 січня за світло на місяць доведеться платити не менше 252 грн.

Таким чином, якщо витрачати електроенергію на місяць в межах норм, щомісячні витрати на неї зростуть всього на 78 грн. Якщо ви споживаєте до 100 кВт/год, витрати збільшаться в 1,86 рази, а якщо більше 100 кВт/год, платити за світло потрібно буде на 78 гривень більше.
Реальна ж вартість електроенергії, за підрахунками профільного міністерства, становить близько 2,4 грн за кВт/год. Зараз різницю між собівартістю покривають за рахунок вищіх цін для промислових споживачів. Це означає, що бізнес переплачує, а населення недоплачує.
Саме тому тарифи на електроенергію переглянуть. Це дозволить забезпечити фінансову стабілізацію ринку електричної енергії та стійку роботу енергетичних підприємств.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.