З яким доходом можна розраховувати на субсидію

В Україні кожна друга сім’я цієї зими буде отримувати субсидію. Розмір “знижки” розраховується індивідуально для кожної сім’ї за спеціальною формулою. В органах соціального захисту підраховують середній дохід на кожну людину, а після з’ясовують, скільки конкретна сім’я може віддавати за комунальні послуги. Якщо цієї суми недостатньо для оплати комуналки в межах соціальної норми споживання, різницю покриє субсидія, пише “Бджола”.

1476813124_934bf36d812992f38559eac9b3d07c91

Як пояснюють в Кабінеті міністрів, українці повинні платити за “комуналку” в середньому 15% від свого доходу – інше покриє субсидія. При розрахунку субсидії в соціальній службі розраховують обов’язковий платіж для сім’ї.

Незалежно від того, скільки використовували ресурсів (в межах соціальної норми), платити доведеться фіксовану суму щомісяця. Дохід на одного члена сім’ї ділять на базовий коефіцієнт 2 і прожитковий мінімум (: 1399 грн), отриману суму множать на 15%.

Наприклад, сім’ї в Тернопільській області з однією дитиною із середнім достатком за “комуналку” доведеться взимку заплатити 793,6 грн – інше покриє субсидія (в межах соціальної норми споживання). Згідно з даними статистики, середня зарплата в регіоні 3332 грн. У Київській області сім’ї з середнім доходом субсидія взагалі не передбачена.

Детальніше про те, скільки заплатить за “комуналку” сім’я з трьох осіб з субсидією в різних регіонах, можна дізнатися, ознайомившись з інофграфікою:

На даний момент субсидії нараховують на соціальну норму споживання. Для газу це 1200 кубометрів за опалювальний сезон (6 місяців). Якщо сім’я платила за всю “комуналку” 400 гривень (15% від свого доходу), незважаючи на те, скільки витрачали газу – 900 кубометрів за опалювальний сезон, або 1200 – платити все одно треба 400 гривень.

Така схема, як кажуть в Міненерго, не стимулює українців економити енергоносії. Уряд розробляє проект монетизації субсидії – на них сім’я зможе заробляти до 10 тисяч гривень за опалювальний сезон.

Читайте також  Зникла 24-річна Ольга, яка втратила пам’ять. Дівчина зв’язалась з безхатченком

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.