Злякалися вибухів петард: іванофранківці розшукують собак, які повтікали у новорічну ніч

Для кого свято, для кого клопіт – у новорічну ніч багато домашніх собак та бездомних, за якими наглядали небайдужі іванофранківці, повтікали, ховаючись від вибухів петард та пострілів феєрверків.

Про це Суспільному Карпати розповіла волонтерка Катерина Вторак, пише Фіртка.

“Четверо-п’ятеро господарів собак написали мені особисто, просячи допомогти у пошуках домашніх улюбленців. Зверталися і до інших дівчат. Їм теж пишуть про зникнення тварин, – розповідає волонтерка. – Одна собака 31-го грудня о 21-й годині поступила в клініку з переломами двох задніх лап, вивихом передньої, переломом тазу та забоєм внутрішніх органів. Вона зараз знаходиться у медзакладі. Ми підозрюємо, що вона домашня. Її просто збили автомобілем, коли вона втікала від петард”.

Катерина Вторак зауважує, що станом на сьогодні, двоє власників, які зверталися до неї, написали, що знайшли домашніх улюбленців.

Повтікали у новорічну ніч і бездомні песики, якими опікувалися іванофранківці.

“Так одразу не можна і порахувати. Багато бездомних втекло. У районі Коновальця жила безпритульна собачка. Її годували жителі будинку. Зараз тварини немає. Також шукаємо і бездомного песика, який жив на Симоненка. Люди для нього змайстрували будку і наглядали”, – каже волонтерка.

Є собаки, які заблудилися і не можуть знайти свого помешкання, – просто гуляють по місту.

У Катерини Вторак вдома живе п’ять собак. Почувши вибухи петард на Новий рік, тварини на коліна дерлися, паніка у всіх була, зазначає жінка. І додає, що переважно домашні улюбленці втекли під час вечірньої прогулянки 31-го грудня, зачувши вибухи петард.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.