Британію закрили на карантин через новий штам коронавірусу: Не можемо святкувати Різдво, як було заплановано

Новий штам коронавірусу, який наразі циркулює в деяких частинах Британії, “вийшов з-під контролю”.

Про це заявив міністр охорони здоров’я королівства Метт Генкок, передає Sky News.

Генкок додав, що уряд діяв “дуже швидко і рішуче”.

Своєю чергою, прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив, що Лондон та частини південно-східної та східної Англії перейдуть на обмеження “четвертого рівня”, а всі не критичні для життя людей магазини закриються від неділі, 20 грудня.

Люди у цих районах повинні залишатися вдома і не можуть подорожувати під час свят, а уряд рекомендує залишатися на місцях і не подорожувати під час Різдва.

“Із дуже важким серцем я повинен сказати вам, що ми не можемо святкувати Різдво, як було заплановано”, – заявив Джонсон на пресконференції в суботу, заявивши, що вони “гірко шкодують” про зміни, які потрібно зробити.

Це відбувається після справді “різкого збільшення” інфекцій на південному сході та у Лондоні, де в деяких районах більшість нових випадків COVID-19 є мутованим, сказав професор Кріс Вітті, головний медичний працівник Англії.

Він сказав, що в інших частинах Англії новий варіант коронавірусу менш розповсюджений.

Перший міністр Шотландії Нікола Стерджен заявила, що деякі випадки нового варіанту коронавірусу також були в Шотландії.

Шотландія застосовуватиме заходи четвертого рівня від 26 грудня на три тижні, закриваючи деякі магазини та ресторани.

“Немає поточних доказів того, що новий штам спричиняє більш високий рівень смертності або що він впливає на лікування, хоча триває термінова робота з підтвердження цього”, – сказав Вітті.

Раніше міністр охорони здоров’я Великої Британії Метт Генкок заявив, що в країні було виявлено щонайменше тисячу випадків захворювання на новий різновид коронавірусу. Генкок сказав, що цей варіант вірусу відрізняється від вже відомого тим, що значно швидше поширюється.

Читайте також  У вбuвствi українки в Німеччині підозрюють пару з рф, - ЗМІ

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.