Комаровський пояснив, чому пацієнти з COVID-19 намагаються вкоротити собі віку

Пацієнтам, які перехворіли на коронавірус в середній або важкій формі, потрібно більше стежити за своїм психічним здоров’ям.

Третина пацієнтів, які перехворіли на коронавірус у важкій або середній формі, мають проблеми з психікою. Вони страждають від депресії, синдрому панічних атак або думають про самогубство.

Про це розповів під час інтерв’ю на своєму каналі в You-Tube відомий український педіатр Євген Комаровський і пояснив, чому так відбувається.

Проблеми з психікою виникають через вплив коронавірусу на мозок людини і так званий “інформацид”.

“Треба розуміти, що вся ця ситуація з психозом вона дуже активно підтримується всіма без винятку засобами масової інформації, заявами уряду, обмеженнями. Тобто ми всі перебуваємо в стані страху і залякування, що, звичайно, не сприяє нашому психічному здоров’ю. Це проблема однозначно пов’язана з безпосереднім впливом коронавірусу на структуру головного мозку і з інформацидом, я б так сказав, і політичною активністю “, — вважає медик.

Комаровський зазначив, що важливо приділяти особливу увагу психічному здоров’ю людини, яка перехворіла на коронавірус у важкій або середній формі.

“І це повинна бути ціла державна програма психологічної реабілітації та певні препарати і санаторії-профілакторії, де б людина могла подихати свіжим повітрям, і звичайно, в кожному стаціонарі повинна бути профілактика суїциду і контроль, щоби люди не випали з вікон. Потрібно робити решітки на вікна”, – сказав Комаровський.

На його думку, тема дуже актуальна і вимагає міжнародного протоколу з профілактики та лікування всього цього спектра проблем.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.