Прикарпатським медикам потрібне авто, аби доставляти кисень в лікарні області з місцевих підприємств

В Івано-Франківській області два підприємства можуть виготовляти кисень для медичних закладів, але для його доставки потрібне авто.

Про це йшлося 9 грудня на засідання постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я та соціальної політики, інформує “Галка”.

Під час засідання розглянули питання про поточну ситуацію та стан боротьби із захворюваністю на COVID–19 в області.

Директор департаменту охорони здоров’я обласної державної адміністрації Ігор Дмитренко доповів, що завантаженість ліжок складає 44%, а у листопаді ця цифра складала 78%. На Прикарпатті 26 закладів охорони здоров’я приймають хворих на коронавірусну інфекцію.

“НСЗУ ПРОФІНАНСУЄ ДАНІ ЛІКУВАЛЬНІ ЗАКЛАДИ ЗА ПАКЕТОМ COVID–19. ЗАГАЛОМ БУЛО ОТРИМАНО 686 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ, ЯКІ ВИТРАТИЛИ НА ДОПОМОГУ ЛІКАРЯМ, МЕДИЧНЕ ОБЛАДНАННЯ ТА ЛІКИ. ЦЕ НАЙБІЛЬШЕ ВИДІЛЕНІ КОШТИ СЕРЕД ВСІХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ”, – ГОВОРИТЬ ДМИТРЕНКО.

Він додає, при моніторингу епідситуації з поширенням коронавірусної інфекції МОЗ враховує – розгортання ліжок, забезпечення киснем та використання обладнання. Івано-Франківська область “у верхній третині таблиці за цими показниками в Україні”.

Також під час обговорення підняли питання про виготовлення кисню для медичних закладів на двох підприємствах області – “Карпатнафтохім” та компресорній станції в Надвірній. Дмитренко наголосив, що цим підприємставм потрібна ліцензія. Зараз кисень для західних областей поставляє львівська фірма.

“ПОТРІБНО, АБИ У НАС В ІВАНО-ФРАНКІВСЬКУ БУЛО АВТО, ЯКЕ МОГЛО Б ПРИ ПОТРЕБІ ПРИЇХАТИ ДО ЛІКАРНІ ТА ЗАПРАВИТИ ЇЇ КИСНЕМ. АБИ НЕ БУЛО ЯКИХОСЬ НАДЗВИЧАЙНИХ СИТУАЦІЙ”, – ДОДАЄ ДМИТРЕНКО.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.