Січневий локдаун в Україні: як працюватимуть заклади культури та релігійні установи

Від 8 по 24 січня 2021 року включно в Україні діятиме “червона зона”, а сам карантин продовжено до 28 лютого у режимі “помаранчевої зони”.

Попереднє рішення прийнято сьогодні на Уряді. Міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко розповів, як у нових умовах працюватимуть заклади культури та релігійні установи.

“Враховуючи ситуацію зі статистикою захворюваності, вважаю це рішення Уряду найбільш раціональним і лояльним. Прогнозовані обмеження дозволять українцям завчасно адаптуватися, а працедавцям, зокрема, організувати віддалену роботу”, − зазначив він на своїй сторінці у Facebook.

Так, заклади культури та релігійні установи можуть працювати, за умови дотримання наступних вимог:

проведення масових культурних заходів, у яких бере участь до 20 осіб з дистанцією між учасниками не менше 1,5 м;

відвідання культових споруд та приміщень, пристосованих під молитовні потреби, із 50%-заповненням стаціонарних місць;

релігійні заходи без стаціонарних місць та на відкритому повітрі за умови дотримання 1,5 м-дистанції;

приймання відвідувачів до кінотеатрів, закладів культури та інших суб’єктів діяльності у сфері культури з 50%-наповненістю залів (розміщення має здійснюватись з вільним місцем поруч, спереду та позаду);

відвідувачів можуть приймати музеї, виставки, галереї тощо, які можуть обмежити розміщення у залі з розрахунку 1 особа на 10 кв. м площі.

“Завдяки прийнятим змінам від МКІП – нам вдалося відстояти роботу історико-культурних заповідників, готелів та релігійних організацій, пристосованих під молитовні потреби”, − додав міністр культури та інформполітики.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.