COVID-19 піде з України восени 2021 року: прогноз експертів МОЗ

Кількість випадків захворювання COVID-19 в Україні може піти на спад не раніше весни 2021 року. А істотного поліпшення ситуації не варто очікувати раніше осені наступного року.

Таку думку озвучив керівник Центру економіки охорони здоров’я Київської школи економіки, колишній заступник глави МОЗ Павло Ковтонюк, передає УНІАН.

На його думку, протягом наступного місяця захворюваність COVID-19 точно буде рости. Не допоможуть її знизити, на його думку, навіть жорсткі карантинні заходи, які планують вводити з січня.

Не варто покладати особливі надії і на вакцинацію, зазначає Ковтонюк. Адже щеплення спочатку будуть робити людям із груп ризику, а для цього потрібно чимало часу.
«Потім почнеться природні втрати навесні і влітку, з’явиться вакцина. Але за нашими розрахунками, на те, щоб вакцинувати групи ризику, знадобиться мінімум півроку », – упевнений він.

При цьому, можливо, влітку і восени 2021 року Україна зможе взяти ситуацію з поширенням COVID під контроль.

«Якщо подивитися на ситуацію оптимістично, то за літо, до осені ми візьмемо її під контроль. Але не варто розраховувати, що з’явиться Wunderwaffe, єдине суперзброю, яке переможе ковід. Контроль можливий тільки в разі комплексу заходів », – підсумував Ковтонюк.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.