У Китаї заявили про нові види коронавірусу, які можуть передаватися людям від кажанів

Ідентичні SARS-CoV-2 віруси виявили у кажанів у Китаї і за межами держави.

На південному заході Китаю у кажанів виявили схожі на коронавірус Sars-CoV-2 віруси. Ідентичні віруси були виявлені у кажанів і в інших країнах. Передбачається, що нові види коронавірусу можут передаватися людям.

Як повідомляє британське видання The Guardian, про це розповіла фахівець Інституту вірусології Уханя Ши Чженлі. Вона стверджує, що ідентичні SARS-CoV-2 віруси були знайдені на південному заході Китаю і в інших країнах.

“Ми повинні шукати їх не тільки у Китаї, але і в країнах Південної Азії”, – зазначила Чженлі.

За її словами, кажани є первинними носіям коронавірусу. Людині вірус міг передатися від панголінів, яких завозять контрабандою з Індії. Досі незрозуміло, як довго вірус міг поширюватися в тваринному світі.

Аналогічної точки зору дотримується і вірусолог Університету Сіднея у Австралії, професор Едвард Холмс. Він стверджує, що вірус значну частину часу міг циркулювати серед тварин перед тим, як вдалося його виявити.

Холмс допустив, що вперше людина могла заразитися коронавірусом не в Ухані або його околицях. Щоб зрозуміти природу передачі вірусу потрібно провести дослідження з великою кількістю тварин.

“Цілком можливо, що початкова подія міжвидової передачі не відбулася в самому Ухані або навколо нього. Можливо, цього навіть не сталося в провінції Хубей, хоча очевидно, що існує величезна кількість можливих тварин, яких потрібно протестувати, щоб вирішити цю проблему”, – підкреслив вчений.

 

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.