Уряд збирається провести масове тестування на коронавірус: у яких містах

Кабінет міністрів України готує проєкт тотального тестування на COVID-19. Його хочуть провести у Києві та інших великих містах.

Тестування проводитимуть у великих містах

Про це в інтерв’ю Кореспонденту заявив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. За його словами, в пріоритеті – Київ і область, обласні центри і великі міста з населенням понад 100 тисяч людей.

Він також додав, що в кінці року все-таки будуть обмеження для бізнесу попри те, що це час традиційного заробітку.

“Якими вони будуть – ми обговорюємо з усіма зацікавленими сторонами. Нам треба зробити підсумки карантину вихідного дня, щоб зрозуміти його ефективність і скласти план дій на кінець року”, – пояснив прем’єр.

Нагадаємо, уряд виділив 1 мільярд гривень на закупівлю експрес-тестів для діагностики коронавірусу.

У чому суть масового тестування і чи реальне воно в Україні

Масове тестування на COVID-19 є одним із найефективніших способів боротьби з пандемією, адже воно допомагає виявити носіїв вірусу й ізолювати їх від здорового населення. В таку випадку карантинні обмеження можуть бути не такими суворими.

Масове тестування досить складно організувати, але це вже вдалось Словаччині та Австрії.

Очільник МОЗ Максим Степанов неодноразово зазначав, що варіант не спрацює в Україні, адже до процесу доведеться залучити значну кількість медпрацівників, яких й так бракує, а населення України в рази більше, ніж, наприклад у Словаччині (близько 5,5 мільйонів).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.