Чому мери наплювали на вимоги Зеленського

Мери великих міст дистанціюються від влади, бо їй немає діла до їх проблем. І наслідки можуть бути плачевні.

Демарш мерів Львова та Івано-Франківська, які виступили проти введення локдауна у своїх містах, очікуваний і логічний.

Центральна влада на чолі з Офісом президента зіпсувала відносини з мерами великих міст. Спочатку вона стала нав’язувати їм свої умови, в тому числі, і за тіньовими схемами. Причому умови ці хамські, які і Віктору Януковичу не снилися.

І тепер мери дистанціюються від цієї влади, яку категорично не поважають і побоюються, що вона їх може завести не туди. При цьому питання життєзабезпечення міст саме мерам все ще потрібно вирішувати.

Карантин введуть або не введуть, а вибори вже скінчилися, опалювальний сезон залишився і питання з лікарнями, лабораторіями вирішувати на місцях доводиться саме мерам. Тим більше, що і центральна влада переклала всю відповідальність за те, що може статися, також на мерів. Тому мери і дотримуються такої позиції, тому що якщо їм доведеться відповідати за це, то і робити вони будуть так, як самі вважають за правильне. Принаймні, не вводити карантин, коли дрібний і середній бізнес на новорічних ярмарках може закрити півроку своєї виручки.

Відповідно, те, що роблять мери – цілком зрозуміло. Найцікавіше в тому, що мери якраз роблять спроби налагодити відносини з центром. Вони не божевільні і в курсі, де знаходиться бюджет і не хочуть, щоб центральна влада влазила в місцеві бюджети, але поки їх спроби стикаються з відсутністю співрозмовника. До них нікому немає діла, бо в Офісі президента у всіх є більш важливі справи, а на мерів не знаходиться ні часу, ні бажання шукати з ними якісь компроміси.

Читайте також  “Стриптизерки, кокаїн, борделі”: друг Кличка заявив про компромат на нього через аналізи Порошенка й Зеленського (відео)

У Володимира Зеленського немає виразних устремлінь і бажань, адекватних масштабу країни, він настільки далекий від усієї цієї політики, що регулярно нагадує Марсіанина, який прибув на міжпланетний шаховий турнір в Нью-Васюки.

Зараз влада не помічає, що у неї зяє гангрена на лівій нозі. І, значить, неминуче почнеться зараження крові. Влада – це як вода: якщо нею не користуватися, вона знаходить інші шляхи. І шукати їх доведеться вже без участі центральної влади.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.