20 тисяч нових хворих на добу: з’явився страшливий прогноз епідемії COVID-19 в Україні

Вчені прогнозують, що в Україні відсоток летальності спаде до 1,75 %.

Число хворих коронавірусом в Україні, за песимістичним сценарієм, досягне позначки майже в 20 тисяч на добу вже через тиждень.

Такі дані містяться в результатах моделювання ситуації з поширення коронавірусу в Україні, яке провели вчені Світового центру даних КПІ спільно з Інститутом епідеміології та інфекційних хвороб, повідомляється на сайті Київського політехнічного інституту імені Ігоря Сікорського.

Водночас, згідно з оптимістичним сценарієм, найближчим часом очікується коливання рівня захворюваності в діапазоні 10-16 тисяч випадків щодоби.

Вчені прогнозують, що в Україні відсоток летальності спаде до 1,75 %. Він майже вдвічі нижчий за рівень цього показника у весняно-літній період. Адже розрахований коефіцієнт адаптації до хвороби в Україні повільно покращується.

У дослідженні відзначається кореляційний зв’язок між кількістю виявлених випадків COVID-19 і кількістю зареєстрованих захворювань на грип та ГРВІ (коефіцієнт кореляції дорівнює 0,88). Це свідчить про недодіагностику випадків COVID-19 з легкої та середньої тяжкістю.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.