Дворічний прикарпатець потребує допомоги небайдужих

Невдовзі маленькому Андрійкові Каюну з Дзвиняча виповниться два рочки. Народився хлопчик 12 грудня 2018 року. Хворіє від народження і увесь цей час мама Валентина та її маленький ангелик борються з важкою недугою.

Попередні рази дитині ставили діагноз ДЦП, однак остаточний висновок медиків буде відомий після виписки з лікарні. Наразі мама просить небайдужих людей фінансово допомогти її Андрійкові, щоб вони змогли пройти незалежне обстеження та лікування дитини у Німеччині, пише газета Слово Народу.

Для Валентини це була Богом дана третя вагітність. Проходила без ускладнень, все було в нормі. Жінка родом із села Пороги, але після одруження проживає у Дзвинячі. Обоє старших діток – Максимко і Евелінка – росли здоровенькими та допитливими, Валя добре давала ради щебетливій малечі та постійним домашнім клопотам. Начебто не було серйозних приводів для тривог і хвилювань. Молоді батьки з нетерпінням очікували маля, Валентина гладила животик і співали йому колискових, мріяла про те, яким розумним і сильним буде їхній Андрійко… Але щось там у генокоді перемкнулося, або небеса так розпорядилися – дитина народилася хворою.

«Практично після пологів я зрозуміла, що з дитиною щось недобре. З народження він дуже плакав, у визначений час не міг піднімати голівку, «не пас коней». У місяць в Андрійка почалися судоми. Три місяці ми шукали порятунку в медиків, але нам говорили: все добре, проблем нема. Я ж думала, що це кінець світу, що моє серце і розум не витримають, що я не можу допомогти йому, полегшити біль… Андрійко кричав ночами, не міг спати… Кожна мати може перевернути світ, щоб тільки найрідніші оченята світилися від щастя, але я не знала як це зробити?» – із болем розповідає Валентина Каюн.

Читайте також  «Я розумію, зараз важкі часи. Але благаю, допоможіть синові стати на ноги. Йому тільки 24…»

Кілька місяців молоді батьки оббивали пороги лікарень області, з’ясовували, що з дитиною. У Львові медики сказали, що у хлопчика проблеми із неврологією. Позитивного результату не дало й обстеження та лікування у київському «Охматдиті», де зазначили, що допомогти в Україні такій дитині не можуть. Тепер мама Валентина шукає шляхи, як потрапити на лікування за кордон, зокрема у Німеччину. Найгірше, що медики у подальшому прогнозують погіршення ситуації.

Валентина завдяки односельчанці, яка проживає у Німеччині, переслала висновок МРТ одному із медичних закладів Німеччини. Їй відповіли, що 50-70% пацієнтів із таким діагнозом у них підлягають лікуванню. І якщо вони не обіцяють вилікувати дитину повністю, то принаймні полегшити біль. Це дало жінці надію. Адже під питанням й правильність діагнозу Андрійка. Можливо – це не дитячий церебральний параліч, а генетичне захворювання.

«Знаєте про що я найбільше мрію? Мрію, щоб моя дитина просто сама їла, повзала, ходила, розмовляла… Вірю з останніх сил і боюся втратити надію. Я так прагну оберегти його від жахливого болю, розрадити. І це можливо завдяки вчасно пройденій реабілітації, якісному обстеженню, підібраним правильно лікам. Ми маємо шанс на життя без болю. От лише на це все постійно потрібні великі гроші і без допомоги небайдужих людей нам не впоратись… не купити ліки, не пройти те ж обстеження. Тому прошу, благаю про допомогу у всього світу. Допоможіть нам, якщо у ваших силах перевести 10-20 грн. Зробіть це, будь ласка!» – благає мама Валентина.

РЕКВІЗИТИ ДЛЯ ДОПОМОГИ

Каюн Владислав (тато) 5168-7554-5510-4972

Каюн Валентина (мама) 5168-7422-3824-3863

Мама Андрійка також веде сторінку у мережі Фейсбук, де викладає чи не щодня нові фото хлопчика, ділиться роздумами, пише про хвилини радості й суму.

Читайте також  Буковель продовжує працювати попри локдаун на Прикарпатті

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.