Цей прилад коштує менше, ніж КТ-обстеження, а інформації про хворобу дає більше

Я не займаюся продажем пульсоксиметрів і не роблю їм реклами. Саме з цього розпочав свій новий допис у Фейсбук рівненський лікар-анестезіолог Павло Сільковський.  Але цей прилад коштує менше, ніж КТ-обстеження, а інформації про хворобу та її перебіг дає більше. Також після того, як ви одужаєте, можете подарувати свій прилад тому, хто буде потребувати його після вас.

І отримати велике моральне задоволення через зроблену добру справу.
Якщо на своєму приладі ви бачите 95% і вище – це супер! Значить ваші легені в нормальному стані. Так, там може бути правобічна, лівобічна і навіть двобічна пневмонія. Але якщо кисень нормальний, то вона займає невелику площу і її навіть лікувати не потрібно. Організм сам полікує це краще за будь-які ліки.
Якщо ваш кисень в межах 90-95%, це значить, що площа ураження легень більша і це має насторожувати. Але потрібно більше виходити на свіже повітря, краще провітрювати свою кімнату, робити зарядку, ходити, лежати на животі і ви побачите, що кисень піднімається. Потрібно бути в контакті зі своїм лікарем і згодом побачите, що кисень повернувся до норми і спокійно видихнете.


Якщо сатурація знизилась до 90% і має тенденцію рухатися вниз, така людина потребує або кисневого концентратора, або кисневу підтримку в умовах лікарні. Дома вилікуватися буде значно важче, хоч і можливо. Але це сигнал бити тривогу і звертатися по висококваліфіковану допомогу.

Ось так, маленький прилад може бути вашим помічником для визначення подальшої тактики, вашим сімейним психологом, що збиватиме паніку і прекрасним інформатором для вашого лікаря.
Висока температура, страшне безсилля, болі в спині і потужний кашель – це ще зовсім не значить, що все погано, ні. Це симптоми коронавірусної хвороби, які хоч і неприємні, але нормально проходять. А от показник сатурації кисню – надзвичайно інформативний і дуже добре допомагає зрозуміти, що з вами і в якому напрямку рухатися.

Читайте також  Негайно звертаюсь до всіх вaкциновaниx, в мене до вас одне питання

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.