Можуть з’являтися не у всіх: лікарі назвали незвичайні симптоми коронавірусу

Коронавірус вирує майже у всіх країнах світу і восени почалася справжня друга хвиля захворювання. Основні симптоми захворювання вже відомі, однак COVID-19 може проявлятися по-різному у різних пацієнтів.

Медики розповіли про незвичайні симптоми коронавірусу, які можуть з’являтися далеко не у всіх пацієнтів. Це пов’язано, на думку лікарів, з індивідуальними та генетичними особливостями організму. Про це пише MedikForum з посиланням на видання Express.

Як відзначають лікарі, до класичних симптомів COVID-19 відносяться: висока температура, втрата або зміна нюху, безперервний кашель, задишка і сильна втома.

З незвичайних симптомів лікарі назвали такі:

Відчуття печіння шкіри. Лікарі фіксують скарги пацієнтів на дивне печіння шкіри під час коронавірусу. Люди описують це як ніби при дотику стався електричний удар. Медики припускають, що такий ефект може бути від активності антитіл, які впливають на роботу нервів.

Проблеми з очима. Важкий перебіг коронавірусу може викликати почервоніння очей через збільшення кровоносних судин, набрякання повік, надмірну сльозотечу, виділення з очей. Може з’явитися світлочутливість і різка реакція на яскраве світло.

“Ковідні пальці”. Цей симптом був зафіксований вже в декількох країнах. У пацієнтів з коронавірусом з’являється свербіж, печіння і почервоніння на пальцях, яке схоже з обмороженням. Зазвичай ураження виникає на пальцях ніг, але були зафіксовані випадки й на руках.

Зміни у звичках кишківника. Разом з іншими відомими симптомами COVID-19 можуть виникнути й симптоми подразнення кишківника. Лікарі рекомендують звернути увагу на те, як часто хворий почав ходити в туалет після зараження. “Вільний стілець” або часті походи в туалет – говорять про коронавірус і можуть стати першим симптомом або більш помітним.

Психотичні симптоми. Можуть виникнути галюцинації, стан прострації, порушення сприйняття інформації. Лікарі попереджають, що коронавірус здатний проникати в мозок і провокувати зміни психічного стану.

Читайте також  У Києві почалася підпільна VIP-вакцинація від коронавірусу чиновників і бізнесменів. Ціна дози - до 3000 євро

Звук у вухах. У медицині є такий термін – тиннитус. Він позначає незрозумілі звуки, дзвін, дзижчання, шипіння, пульсацію в вухах. Цей симптом теж може вказувати на COVID-19, особливо в поєднанні з іншими ознаками хвороби.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.