ЗМІ: В Івано-Франківську можливий колапс медичної системи

На минулому тижні навантаження на систему охорони здоров’я Івано-Франківська зросло. Про це заявила начальниця Управління охорони здоров’я Івано-Франківської міської ради Марія Бойко.

 

За словами Бойко, в Івано-Франківську приблизно 900 лікарів (включаючи лаборантів та рентгенологів). З них, медичну допомогу можуть надавати 600 осіб. Крім того, 80-100 осіб періодично перебувають на листку непрацездатності, пишуть Версії з посиланням на Галичину.

«Це 600 осіб, які можуть надавати допомогу, їх більше нема. Їх не можна просто взяти на вулиці, просто прийняти. Це наш ліміт. Медичних сестер всього 1300. А мешканців Івано-Франківської ОТГ – це майже 270 тисяч. А ще є довколишні райони, які мають за честь лікуватися у наших закладах. У нас може бути просто колапс, у нас можуть бути ліжка, медикаменти, харчування, але у нас не буде лікарів», – сказала М.Бойко.
Марцінків відповів, що їздить по медичних закладах і переконує людей працювати.

«Були ж епідемії тифу, іспанок, ще якоїсь біди. Якось виходили… Кожен хто хоч трошки мав курси – лікував. Прийдеться так робити. А що робити? Це є такий час, коли можна бачити: хто є хто», – зазначив Р.Марцінків.
Бойко зазначила, що є багато відмов через лікарняні та декретні відпустки.

«Мене цікавить, щоб антибіотики були, кисень і люди. Ліжка можна розкласти на заводі, якщо там тепло», – сказав Марцінків.
Марія Бойко порадила мешканцям не зловживати комп’ютерною томографією, оскільки відбувається сильне опромінення організму. Тому, комп’ютерну томографію варто застосовувати виключно за призначненям лікаря.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.