Місць не буде навіть у коридорах: Шмигаль пояснив запровадження нового карантину

Завдання уряду – не зупинити присутність людей в ресторанах, а знизити потоки людей в метро і на іншому транспорті, пояснив Шмигаль.

Новий карантин потрібен, оскільки до середини грудня в лікарнях України можуть закінчитися місця для пацієнтів з COVID-19. Такий сценарій можливий, якщо не запроваджувати нові обмеження, заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

Під час засідання уряду, яке транслювалося онлайн у середу, 11 листопада, Шмигаль підкреслив, що завдання уряду – не зупинити присутність людей в ресторанах, а знизити потоки людей у метро і на іншому транспорті, а також знизити соціальні контакти завдяки карантину вихідного дня.

“Якщо нічого не робити, то вже 10-15 грудня медична система не зможе прийняти жодної людини… за сьогоднішньої ситуації, якщо нічого не робити, місць не буде навіть у коридорах”, – заявив Шмигаль.

Зазначимо, коронавірус в Україні виявили за останню добу ще у +10 611 осіб. Станом на середу, 11 листопада, загальне число інфікованих COVID-19 в країні склало 489 808 осіб.

Жертвами коронавірусу з початку епідемії стали 8 947 осіб. За добу помер 191 пацієнт.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.