Вчені виявили людей з імунітетом до коронавірусу ще до інфікування ним

Невелика кількість людей ще до контакту з новим коронавірусом SARS-CoV-2 може мати набутий імунітет, який захищає їх від зараження ним.

Про це повідомляється британські медики в журналі Science, пише ТСН.

Команда медиків взялася за вивчення зразків крові людей різного віку, які були взяті ще до початку пандемії, а також у перші її місяці, тестування яких на COVID-19 було негативним. Вчені порівняли антитіла, присутні в цій крові, із зразками людей, які вже перехворіли і мали різні імуноглобуліни, які атакували S-білок вірусу. Вчені виявили, що в деяких людей, які не контактували з новим коронавірусом, були присутні імуноглобуліни G (IgG), що зв’язують цей білок. З вибірки у 302 дорослих таких знайшлося 16 (п’ять відсотків), а з 48 дітей – у 21 (44 відсотки).

Ці IgG – частина набутого імунітету, який з’явився у людей після порівняно недавнього інфікування коронавірусами, схожими на SARS-CoV-2. Такі крос-реактивні антитіла не настільки ефективні у зв’язуванні його S-білка, як призначені саме для нього, однак можуть істотно впливати на перебіг хвороби та хід розвитку епідемії.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.