Хотіла продати немовля: справу лікарки перинатального центру Олени Вавринчук передали до суду

Лікарка хмельницького перинатального центру Олена Вавринчук фігурує в кримінальній справі.

Хотіла продати немовля: справу лікарки перинатального центру Олени Вавринчук передали до суду

Її обвинувачують в торгівлі людьми, а саме – в схемі “усиновлення”, що була організована в стінах медзакладу.

Справу вже розглядають в суді.

Ця історія сталася в Хмельницькому минулої осені. Ціла “схема усиновлення” в обхід законодавству розгорнулася в стінах міського перинатального центру. В епіцентрі всіх подій – заступник головного лікаря Олена Вавринчук і ще дві жінки. Одна з яких народжувала, а інша придбала дитину в породіллі за 10 тисяч гривень. Такі деталі повідомляли в сюжеті журналісти “Надзвичайних новин”. Лікар-гінеколог, яка була замішана в цій історії, сьогодні, 4 листопада, є обвинуваченою в кримінальній справі за статтею “Торгівля людьми”.

Дівчинка, яку хотіли продати, є у справі потерпілою

Про події в перинатальному центрі, що розгорнулися навколо немовля, стало відомо від матері жінки, яка народила дитину. Та злякалася за свою доньку і розповіла про незаконну схему усиновлення правоохоронцям. Подробиці цієї історії ми вже розповідали вам раніше.

Тривали слідчі дії й вже навесні поліція повідомила про підозру і лікарю-гінекологу Вавринчук, і двом жінкам. Тоді працівники поліції офіційно заявили: лікарка використала службове становище та підробила документи щодо вагітності й пологів. Адже в перинатальному центрі породілля перебувала під іменем іншої жінки. Остання мала отримати дитину після народження. І навіть заплатила справжній матері 10 тисяч гривень. Таку суму віддали за життя дівчинки Софійки, яка нині є потерпілою у справі.

Після розголосу, все це активно стали обговорювати в соцмережах. Жінки, які проходили обстеження в Олени Вавринчук почали публічно ділитися своїми думками стосовно неї. Про свій досвід лікування під наглядом гінеколога Вавринчук розповідали і журналісту vsim.ua.

Читайте також  «Витекла кров прямо на руках у матері». Сусід застрелив 2-річну дівчинку

Олена Вавринчук продовжує працювати в перинатальному центрі

Сьогодні, 4 листопада, в міськрайонному суді, що на Героїв Майдану, мало відбутися підготовче засідання по справі. Розглядають її в складі трьох суддів.

До суду прийшла обвинувачена Олена Вавринчук із двома захисниками. Представника потерпілої не було. Ним є начальник відділу опіки та піклування Служби у справах дітей ХМР Наталія Лук’янова. Вона дала згоду на розгляд справи без її присутності, зсилаючись на свій лікарняний. Судді вирішили перенести слухання на іншу дату.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.