Зеленський може перетворитися на другого Ющенка, — політолог

Президент Володимир Зеленський може перетворитися у свого попередника Віктора Ющенка в кінці його президентського терміну, якщо “слуги народу” підуть проти нього в питанні розгону Конституційного Суду.

Про це в інтерв’ю “Вголосу” сказав політолог Кирило Сазонов.

“Зеленський вляпався у ситуацію, з якої тепер не може знайти виходу. Він пішов на жорсткий публічний конфлікт з Конституційним Судом України і створив таке становище, в якому переможців не судять, а той, хто програв — втрачає все”, – зазначив Сазонов.

За словами політолога, Зеленський опиниться в дуже скрутній ситуації, якщо ВРУ провалить голосування за його закон.

“Якщо він протисне цей закон, який насправді не дуже відповідає Конституції, — він принаймні в очах людей виглядатиме переможцем, сильним лідером, який ламає через коліно тих, хто противиться. Якщо ж Верховна Рада не проголосує — а на цей момент, за моєю інформацією у нього лише близько 200 голосів — він програє. Він буде тим, хто сам пішов на конфлікт і програв. Тобто президентом, який нічого не вирішує, якого не слухає ні суд, ні власна фракція у Верховній Раді. З ним ніхто не буде рахуватися. Тому йому просто доведеться розпускати Верховну Раду, якщо вона його так підставить. Інакше — з нього всі будуть сміятися, він буде другим Ющенком в кінці його президентського терміну”, – додав Сазонов.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.