Як зміниться політика США щодо України в разі поразки Трампа: заява відомого політолога

Політика Америки після виборів зміниться, також і відносини з Україною вийдуть на інший рівень.

Про це розповів “Апострофу” російський політолог і публіцист, який проживає у Вашингтоні (США), Андрій Піонтковський.

За його словами, демократи і республіканці поділяють одну позицію – антипутінську.

“Хороша новина в тому, що, не дивлячись на весь розрив з внутрішньополітичних питань, щодо Росії і України досягнуто найширший консенсус військово-політичного істеблішменту. Цьому консенсусу заважав тільки Трамп. Але він не міг надати йому вирішального впливу”, – сказав експерт.

Політика США щодо Путіна та Києва в разі перемоги Джо Байдена не погіршиться. Все може стати більш послідовним і рішучим.

“Байден неодноразово повторював, що пріоритетом зовнішньої політики стане підтримка України в її опорі російській агресії. Перемога Байдена стане остаточним оформленням військово-політичного консенсусу щодо українсько-російської кризи”, – зазначив Піонтковський.

Однак в разі перемоги Трампа підтримка України кращою не стане. Він не цікавиться зовнішньою політикою. Але і трагедії для України теж не буде, підкреслив політолог.

“Тому що всі делегати в Конгресі, на відміну від президентів, обираються безпосередньо, і опитування показують, що демократи утримають більшість в Палаті представників і отримають більшість в Сенаті”, – сказав Піонтковський.

За його словами, Трамп буде намагатися підіграти Путіну, як робив раніше.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.