Україну накриють потужні магнітні бурі у листопаді: найнебезпечніші дні

Наприкінці листопада українці зіткнуться з впливом магнітної бурі. В цілому останній місяць осені пройде спокійно, повідомляють фахівці Лабораторії рентгенівської астрономії Сонця ФІАН.

Що таке магнітна буря

Магнітна буря – це збурення геомагнітного поля Землі, яке триває від декількох годин до пари діб. Метеочутливі люди важко переживають такі сплески.

Коли очікуються магнітні бурі в листопаді 2020

Невелике обурення магнітного поля очікується в неділю 1 листопада. Перша половина місяця пройде спокійно, без магнітної активності.

Со 17 по 23 листопада очікується досить сильна магнітна буря, а її пік припадає на четвер, п’ятницю і суботу 19-21 листопада. У цей період можливе порушення роботи систем зв’язку і погане самопочуття.

Як уберегтися від магнітних бур

Магнітна буря 17-23 листопада може викликати головні болі, слабкість, нудоту, запаморочення, болі в серці у літніх і метеочутливих людей. Щоб легко пережити магнітну бурю, дотримуйтеся таких правил:

у період сонячної активності висипайтеся і не працюйте занадто багато;

відмовтеся від кави і енергетиків, пийте зелений і трав’яний чай;

не переїдайте, не вживайте жирну і смажену їжу;

гуляйте на свіжому повітрі.

Особливо уважними потрібно бути людям з серцево-судинними захворюваннями. Якщо ви відчуваєте себе погано під час магнітної бурі, візьміть лікарняний на роботі і проконсультуйтеся з лікарем.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.