Власників “євроблях” штрафуватимуть

Кабінет міністрів погодив проект постанови, яка дозволяє притягувати до відповідальності власників номерів на європейській реєстрації


Перший штраф складає 8500 грн. Виноситься поліцейським на місці вчинення правопорушення. На перший раз автомобіль не вилучається.

Якщо водій повторно протягом року скоїть аналогічне правопорушення, сума штрафу виросте до 17 тис. грн. Водночас водія позбавлять права керування на 1 рік із оплатним вилученням авто або без такого. До вирішення справи в суді автомобіль утримуватимуть на штрафмайданчику.

При цьому, в грудні минулого року Авто Євро Сила та міністр МВС підписали меморандум щодо не притягнення до відповідальності власників автомобілів на європейській реєстрації до прийняття Закону про доступне розмитнення, нагадав депутат Євген Брагар на своїй сторінці у фейсбук.

Він зазначив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков порушив обіцянку не штрафувати євробляхерів.

Наразі у Верховній Раді зареєстровано ряд законопроєктів, які дозволяли б українцям безперешкодно та доступно розмитнити свої авто. Депутат вважає, що необхідно прийняти бодай один із запропонованих законопроєктів, перед тим, як вводити систему штрафів.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.