Медики відмовлялись госпіталізувати онкохворого з COVID-19 – він помер у машині швидкої

Медики відмовлялись госпіталізувати онкохворого з COVID-19 – він помер у машині швидкої

В Одесі відмовлялися госпіталізувати важкохворого з COVID-19 через онкологію. Натомість онкологічний центр просто не приймає пацієнтів зі швидкої допомоги ввечері. В цей момент чоловік задихався, а волонтери намагались знайти йому кисень.

Про трагічний випадок на свої сторінці у фейсбуці розповіла волонтерка Катерина Ножевнікова.

У диспетчерській онкохворому з критичною сатурацією порадили звернутися до сімейного лікаря. На опублікованому волонтеркою відеозаписі чути, як хворий задихається і ледь розмовляє. За словами медика, у них немає кисню, а онкоцентр не приймає ввечері хворих через швидку.

Якщо у вас онкологія і вам не пощастило захворіти на COVID-19 – ви приречені. У держави немає для вас кисню, а онкоцентр працює від 9 ранку… Вам телефоном допоможе сімейний лікар. Напевно, він зможе телефоном передати вам кисень,
– написала Ножевнікова.

У підсумку волонтерам вдалося дочекатися машину швидкої допомоги з киснем. Втім, попри реанімацію пацієнт помер просто у швидкій.

Ножевнікова розповіла, що у медиків закінчилися кисневі концентратори, а наступна партія повинна прибути не раніше ніж через тиждень.

З екранів звучить впевнене “у нас все добре”… А у нас закінчилися концентратори. А наступна партія через тиждень. І ми не можемо допомогти зараз дихати тим, від кого відхрестилося держава,
– додала вона.

https://www.facebook.com/katherine.nozhevnikova/posts/5115845901819121

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.