Ваші стосунки скоро закінчаться. Що на це впливає?

Є певні ознаки, які передбачають швидке закінчення стосунків. Важливими є навіть такі фактори як рівень освіти та тривалість робочого дня.

Одружитися молодими або після 32 років

У шлюбах, які укладених після 32 років, ймовірність розлучення росте на 5% щороку. Чим пізніше одружуватись, тим вищий ризик розлучитись. Про це повідомили вчені у результатах дослідження.

Також в іншій  роботі вони дізналися, що ризики розлучення серед гетеросексуальних пар зростає з віковим розривом між подружжям.

1 рік різниці у парі – це 3% ймовірності розлучення у порівнянні з коханими-однолітками.

5 років різниці – 18%, а 10 років – аж 39%.

Коли чоловік не працює повний робочий день

Гарвардське дослідження, яке було зроблене у 2016 році, припустило, що на шанси розлучення впливає не фінансовий стан пари, а розподіл праці.

Олександра Кіллеворд вивчала гетеросексуальні шлюби, які утворились після 1975 року. Вчена звернула увагу, що пари, де чоловік працював повний день, мали трохи більше шансів розлучитися наступного року в порівнянні з тими, де чоловік працював повноцінну зміну. Статус зайнятості жінок не надто впливав на шанси розлучення.

Не мати вищої освіти

Національного поздовжнього опитування молоді, яке вивчало закономірності шлюбів та розлучень молодих бебі-бумерів, продемонстрували, що пари з кращою освітою менше ризикують розлучитися.

У людей без завершеної вищої освіти більша частина шлюбів завершилась розлученнями, тоді як у людей з вищою освітою цей показник – 30%. Це може бути пов’язано з тим, що нижчий рівень освіти передбачає нижчий рівень доходу – який передбачає більш стресове життя.

Показувати неповагу до партнера

Психолог з Вашингтонського університету і засновник Gottman Institute Джон Готтмен, називає  “4 вершників апокаліпсису”  у поведінці в стосунках, які передбачають розлучення.

Читайте також  У Тисменицькому районі на дорозі знайшли тіло чоловіка (ФОТОФАКТ)

Зневага: бачити свого партнера нижчими за себе. Готтмен називає таку поведінку “поцілунком смерті” для стосунків.

Критицизм: поведінку свого партнера ви перетворюєте у твердження, що таким є його чи її характер.

Режим “захисту”: грати роль жертви впродовж складних ситуацій.

Кам’яна стіна: блокування розмов – у незручних ситуаціях ви просто припиняєте спілкування.

Бути надмірно пристрасними, як молодята

Психолог Тед Г’юстон спостерігав за 168 парами впродовж 13 років з дня їхнього весілля. Згідно з результатами дослідження, пари, які розлучилися через 7 або більше років, були ніжними до запаморочення. Вони показували на третину більше пристрасті, ніж пари, які були щасливими у шлюбі багато років після весілля.

У виданні Psychology Today  прокоментували це дослідження так: “Пари, які починають шлюб у романтичному блаженстві, особливо ризикують розлученням, бо таку велику інтенсивність пристрасті дуже важко підтримувати. Шлюби, які починаються не з “голлівудського роману”, мають більше шансів на майбутнє”.

“Виливати” щоденний стрес один на одного

У 2007 році науковці  вивчали фактори, які призвели до розлучення пар в Європі. Вони повідомили, що щоденний стрес був важливою причиною, яка призвела до розлучення в багатьох парах.

У дослідження зазначили, що “учасники повідомили про накопичення щоденного стресу як про більшу причину розлучення, ніж закоханість в іншу людину, насильство в парі чи іншу велику подію в житті”.

Самоусуватися під час конфлікту

Дослідження 2014 року показує, що коли у парі один партнер тисне на іншого і отримує тишу у відповідь – такі люди менш щасливі у стосунках.

Провідний автор дослідження Пол Шродт каже, що подолати цю звичку важко, бо кожен думаю, що причина – в іншому.

Читайте також  Як правильно робити планку: поради експерта

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.