Лікар перерахувала нові симптоми коронавируса

Симптоми коронавируса трохи змінилися. SARS-CoV-2 став більш агресивним – ті хворі, які надходили в березні, відрізняються від тих, які були в травні, а зараз додалися нові симптоми.

Про це в інтерв’ю «Суспільному» розповіла завідувачка приймального відділення Харківської обласної інфекційної лікарні Світлана Молокова.

«Про зміну вірусу не можемо говорити, це наукова робота. Але ми бачимо, як змінюється клінічна картина у наших пацієнтів. Ті хворі, які надходили в березні, відрізняються від тих, які були в травні, і так далі. Зараз додалися нові симптоми », – зазначила лікар.

Раніше, каже медик, хворі COVID-19 скаржилися на слабкість і субфебрильна температура (до 37-38 градусів), потім лікарі виявляли двосторонню пневмонію. Незабаром картина змінилася – інфіковані стали скаржитися на сильний біль в горлі і високу температуру до 39 градусів.

Молокова також додала, що в серпні, ближче до вересня, з’явилися хворі, які говорили, що їх турбують нежить і загальні ознаки респіраторних інфекцій (першіння в горлі, нежить, іноді температура), а через 2-3 дні – сухий кашель, потім продуктивний кашель і задуха.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.