У Франції від коронавірусу померла сім’я українців: “згоріли” за кілька днів

У Франції від коронавірусу з різницею в тиждень померли 26-річний хлопець і його 48-річна мати, які переїхали туди з України.

Родичів не стало буквально через кілька днів після прояву симптомів хвороби. Про це розповіла знайома родини, волонтерка з Полтави Ксенія Бикова, пишуть “Факти”.

Про трагедію з сином жінці повідомила його мати Тетяна. Вони з Биковою були приятельками. “Вона коротко написала: “Еда більше немає. Коронавірус. Будь ласка, бережіть себе, сидіть вдома”. Виявилося, Ед помер трохи більше тижня тому. Він буквально згорів. Вони з Танею тоді захворіли одночасно. Це й не дивно, адже вони жили в одній квартирі. І якщо Таня останнім часом сиділа вдома, то Ед постійно їздив на роботу. Таня розповіла, що хвороба у нього протікала стрімко, він згорів буквально за кілька днів. І що найдивніше – розтин показав, що у нього в результаті відмовили нирки. Для коронавірусу це нетипово. Але в даному випадку чомусь то сталося саме так. У Еда не було ніяких хронічних захворювань. У Європі більшість людей регулярно проходять медичні обстеження, і він теж це робив. Якби там були якісь проблеми, він би про це знав. Але ні. Молодий, здоровий… Але заразився коронавірусом і помер”, – поділилася волонтерка.

Видання після розмови з Ксенією намагалося зв’язатися з Тетяною, проте на той момент та вже не могла розмовляти – хвороба вдарила і по ній.

“Таня говорила, що вона теж хворіє. При цьому у неї не було яскраво виражених симптомів. Ні високої температури, ні кашлю. Але коли 20 квітня я їй зателефонувала, вона вже не могла говорити. У неї зовсім не було голосу. Таня пошепки сказала, що їй погано і що вона подзвонила Лікарю. І все. Виявилося, що це була наша остання розмова”, – розповіла волонтерка.

Читайте також  Лікар заявив, що безсимптомних хворих на коронавірус не буває

Незабаром колишній чоловік Тетяни повідомив, що вона померла. “Виявилося, лікар до неї приїхав, але вже не зміг допомогти – вона померла. Як показав потім розтин, у Тані повністю згоріли легені. При, здавалося б, незначних симптомах там розвивалася двостороння пневмонія. І коли їй раптом різко стало гірше, було вже пізно… Спочатку син, потім мати… Коли Таня повідомила мені про смерть Еда, вона сама попросила мене: “Розкажи всім, що в 26 років люди теж від цього помирають! Нехай сидять вдома!” Таня хоч і багато років жила у Франції, але дуже переживала за нашу країну, за українців. Вона допомагала українській армії, часто передавала гроші для наших хлопців на фронті… Я досі не можу повірити, що вона померла. І розповідаю це для того, щоб люди усвідомили, наскільки важливо зараз берегти себе і дотримуватися карантину. Коронавірус – це не вигадки, це дійсно страшно”, – резюмувала волонтерка.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.