У понеділок Франківськ попрощається із загиблою в Ірані бортпровідницею Марією Микитюк

Загиблу в авіакатастрофі в Ірані франківчанку Марію Микитюк разом з іншими загиблими українцями планують доправити до Києва в неділю, 19 січня. Про це повідомили в МАУ.

“Загиблі українські пасажири і екіпаж рейсу PS752 повертаються в Україну у неділю, 19 січня. Церемонія вшанування пам’яті загиблих внаслідок катастрофи літака авіакомпанії «Міжнародні Авіалінії України» в Ісламській Республіці Іран відбудеться в Терміналі В Міжнародного аеропорту «Бориспіль». Доступ відкритий для всіх. Збір біля входу до Терміналу В о 12:00. Попрощатися з загиблими можна з 13:00 до 19:00”, – інформують українські авіалінії.

Як повідомляє КП Міська ритуальна служба, за попередньою інформацією, в понеділок, 20 січня, о 10:00 в Будинку смутку Івано-Франківська, на вул. Побутова, 3, відбудеться панахида, на якій можна буде попрощатися з Марією Микитюк.

Опісля домовину перевезуть в рідне село Старі Кривотули, там відбудеться поховання.

Нагадаємо, в Тегерані 8 січня після зльоту з міжнародного аеропорту імені Імама Хомейні пасажирський літак авіакомпанії “МАУ” зазнав катастрофи і впав неподалік аеропорту. Усі 176 пасажирів і членів екіпажу загинули.

Серед загиблих громадяни 7 країн: Іран – 82; Канада – 63; Україна – 11 (2 пасажири і 9 членів екіпажу); Швеція – 10; Афганістан – 4; ФРН – 3; Велика Британія – 3.

В авіакатстрофі загинула й 24-річна франківчанка Марія Микитюк, яка працювала бортпровідницею. Марія – випускниця франківської Української гімназії №1, згодом навчалася в Національному авіаційному університеті. Єдина дитина в родині.

Президент Володимир Зеленський у цей час відпочивав в Омані, голова СБУ Іван Баканов – на елітному гірськолижному курорті Куршевель у Франції. Зеленський висловив співчуття родинам загиблих у авіакатастрофі та запевнив, що держава надасть їм необхідну допомогу. Зеленський пообіцяв негайно вилетіти до України, але насправді прибув лише через добу.

Читайте також  Школяр, який ненароком збив свого племінника, перестав говорити (ФОТО/ВІДЕО)

9 січня авторитетні американські і світові ЗМІ з посиланням на високопосадовців США опублікували інформацію, що, найімовірніше, літак МАУ впав не через технічні несправності, як припускали спочатку, а був збитий іранською ракетою. Newsweek відзначає, що, за інформацією джерел видання, літак МАУ був уражений іранською ракетною системою “Тор М-1” російського виробництва. Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо прямо заявив, що літак МАУ в Ірані був збитий іранськими силами ППО. Офіс президента Зеленського два дні не міг сформулювати своєї позиції щодо катастрофи, що викликало обурення в соцмережах. Зрештою, Зеленський заявив, що “версія про ракету не є підтвердженою”.

11 січня, Іран визнав, що збив український літак ракетою.

Президент Володимир Зеленський наполягав, щоби тіла загиблих повернули на Україну до 19 січня – щоб їхні рідні могли з ними гідно попрощатися.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.