Росію зобов’язали провести незалежний медогляд політв’язня Бекірова

Європейський суд з прав людини ухвалив рішення згідно з яким уряд Росії зобов’язаний провести незалежний медичний огляд кримськотатарського активіста Едема Бекірова, якого РФ тримає у СІЗО Сімферополя без жодних підстав.

Адвокат політв’язня Олексій Ладін пояснив, що у заяві Європейського суду з прав людини від 10 червня 2019 року зазначено, що повинні бути підготовлені окремі, докладні висновки щодо кожної з проблем зі здоров’ям Бекірова, передає Крим.Реалії.

Ці незалежні медичні висновки повинні також вказувати, чи є медична допомога, яка наразі надається заявнику, адекватною його медичним проблемам, а також чи підходить для останнього як запобіжний захід тримання у в’язниці,
– йдеться у рішенні суду.

Адвокат Бекірова вже адресував відповідне клопотання в підконтрольну Кремлю прокуратуру окупованого Криму, керівництву СІЗО Сімферополя і начальнику медсанчастини, де утримують політв’язня.

У своєму зверненні захисник зазначив, що є всі підстави вважати про наявність у Бекірова неврологічних захворювань, які входить в урядовий перелік тих, що несумісні з утриманням в СІЗО. У зв’язку з цим адвокат Ладін просить забезпечити негайний медичний огляд Бекірова.

11 червня Європейський суд з прав людини постановив, що окупаційна влада Криму має терміново перевести політв’язня в лікарню. Тоді старший слідчий кримського управління ФСБ Росії Іван Романець відмовився направити активіста у лікарню.

Після цього російська прокуратура Криму також підтримала відмову ФСБ в госпіталізації Бекірова.

Що відомо про затримання Едема Бекірова?
Едема Бекірова обвинувачують у незаконному зберіганні боєприпасів. Начебто він передав майже 14 кілограмів боєприпасів і вибухівки так званому засекреченому свідкові, простіше кажучи, – ФСБ-шному провокатору. Утім, обвинувачення сфальсифіковане, адже Бекіров фізично не зміг цього зробити. В той момент він був знесилений після операції на серці.

Читайте також  На Прикарпатті чекають приїзду глави держави

Що кажуть лікарі?
Навіть зараз російські кардіологи оцінюють ступінь ризику його здоров’ю як дуже високий.

 

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.