Села знову «поплили»: негода вкотре вирує на Прикарпатті (фото)

Люди ще не встигли оговтатись від попередніх підтоплень, як негода завдала нового удару. Через сильні зливи, які сьогодні, 6 червня, пройшлися Прикарпаттям, два райони області буквально «поплили».

Зокрема, потерпіли селяни Великої Кам’янки, Турки та Підгайчиків Коломийського району. Тут через сильні опади річки вийшли з берегів. Про це повідомляє прес-служба Нацполіції області, інформує Frankivsk.name.

Зокрема, у селі Велика Кам’янка підтопило п’ять домогосподарств, ще біля десяти – в селі Турка. А у селі Підгайчики вода з місцевого потічка підтопила три приватні дворогосподарства.

Також значного лиха стихія завдала і в Косівському районі. Тут, у місті Косів та в ближніх селах, з самого ранку пройшлось три хвилі злив.

Як розповів голова Косівської райдержадміністрації Віталій Кичеряк ТРК Карпати, в районі спостерігається критична ситуація. Третя хвиля дощу призвела до виходу стічних вод та підтоплення будинків. Найгірше становище в Косові та селі Вербовиці. Тут вийшов з берегів місцевий потічок, що призвело до підтоплення дороги державного значення.

Сила природи і людська беззахисність
Місцеві жителі, потерпілих від негоди, районів в популярній соцмережі масово викладають світлини, на яких добре видно, до чого призвели сьогоднішні інтенсивні зливи в Коломийському та Косівському районах Івано-Франківської області.

Разом з цим, люди інформують про наявну ситуацію на місцях. Зокрема, жителі Косова пишуть про підтоплення центру міста і потічків на околицях, води яких розлились на дороги. Зазнали лиха і мешканці вулиць Павлика та Над Гуком, Зелена, підтопило дорогу до водоспаду Гук. Постраждали від негоди і люди в селі Бабин.

Нагадаємо, наприкінці травня-місяця негода вже встигла наробити чимало збитків у трьох районах Прикарпатського краю. Всього за годину сильних зливових дощів села буквально залило. Рятувальникам довелось евакуйовувати людей із затоплених домівок.

Читайте також  Синоптики розповіли, якою буде погода на Різдво

На жаль, цього разу не обійшлося без жертв. З цього приводу свої співчуття рідним висловив чинний глава держави Володимир Зеленський.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.