Викладач ПНУ номінована на престижну нагороду

Днями у Варшавському університеті (Республіка Польща) відбулася церемонія вручення українським науковцям дипломів в рамках Нагороди імені Івана Виговського.

Урочисте вручення провів директор Студіуму Східної Європи Варшавського університету, секретар почесної колегії з присудження Нагороди Ян Маліцький, та проректори провідних польських вузів, які є співзасновниками відповідної відзнаки, інформує Фіртка з посиланням на прес-службу ПНУ.

Цьогоріч, одною з лауреаток Нагороди стала завідувач кафедри трудового, екологічного та аграрного права Навчально-наукового Юридичного інституту нашого університету, доктор юридичних наук, професор Надія Кобецька. Вона отримала диплом на право проходження у 2019-2020 н.р. 4-місячного дослідницького стажування в двох польських університетах. Тематика наукового стажування проф. Надії Кобецької пов’язана з аналізом досвіду Республіки Польща щодо правової охорони довкілля в умовах адаптації до права ЄС, зокрема, в питаннях охорони біорізноманіття, організації і функціонування національних природних парків. Це дослідження стане логічним продовженням наукових напрацювань, що проводилися професором Надію Кобецькою в останні роки, і пов’язані з аналізом, вивченням досвіду, порівнянням базових інститутів польського і українського екологічного права.

Довідково: Нагорода імені Івана Виговського заснована в 2014 році під патронатом Президента Польщі та присуджується громадянам України, які зробили значний внесок в розвиток науки, культури та суспільного життя, формування та розвиток громадянського суспільства в Україні та побудову демократичної України, опираючись на європейські цінності та беручи до уваги історичні, сучасні та майбутні відносини України з Польщею та Європою. Ініціатором нагороди став Студіум Східної Європи Варшавського університету за участю чотирьох провідних польських вузів: Варшавського університету, Ягелонського університету, Університету імені Адама Міцкевича в Познані і Вроцлавського університету. Пізніше до участі у відборі кандидатів та забезпечення проходження ними наукового стажування приєдналися інші польські вузи. Сьогодні програма стажування фінансується та забезпечується спільно 25 польськими університетами.

Читайте також  Відомий співак відмовився від державної нагороди Зеленського (відео)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.