На Прикарпатті померла 23-річна жінка: Швидка не змогла доїхати до села, бо зруйнований міст

Трагічний випадок стався 30 травня у селі Мошківці Калуського району. Вранці 23-річній мешканці села Марії раптово стало зле – у неї піднявся тиск. Сільські медпрацівники, оцінивши стан молодої жінки, викликали швидку. Але дістатися до будинку Марії швидка вчасно не змогла.

А причина в тому, що Мошківці з’єднані з районом мостом через річку Сівка. Переправу зруйнувала повінь ще в 2008 році. Почалося будівництво нового моста, але вже кілька років воно заморожене. Досі авто їздили через тимчасову бетонну переправу. Але її днями пошкодила стихія. Автомобілі доїхати до Мошківців не можуть. Залишилися лише дерев’яна пішохідна кладка, яку проклали по недобудованому мосту, пише Галка

Тому хвору під зливою майже два кілометри несли на ношах до зруйнованої переправи і карети швидкої місцеві селяни. Марію швидка забрала у Калуську центральну районну лікарню, але врятувати її життя не вдалося. У Марії залишився дворічний хлопчик.

Ця новина сколихнула село – обурені мешканці вимагають добудувати міст, і викликали в село районну владу. Адже вважають, що були втрачені цінні хвилини перед госпіталізацією і тому медики не встигли врятувати молоду людину.

Наразі у Сівці -Войнилівській, яка є центром однойменної сільської ради, до якої належвть Мошківці, відбувається громадське зібрання.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.