Невтішна статистика еРеФії: «Денег нет, хорошего вам настроения», але «КримНаш»!

f152ac7c80e1d3c450f052895f2f8cd9

У Рашці зараз близько 19 млн. людей перебувають нижче прожиткового мінімуму, а в найближчі три роки зниження рівня бідності не буде, вважають у Світовому банку.

Велика кількість домогосподарств залишатимуться бідними, перебувати за межею прожиткового мінімуму, що також викликає питання про те, який економічний ріст повинен бути в довгостроковій перспективі, – заявив головний економіст Світового банку Сергій Улатов.

За словами Сергія Улатова, у порівнянні з 2014 роком, в 2015 роком у Мордорі стало на 3 млн бідних людей більше. Разом з тим, як стверджують соціологи, в росії стало значно менше патріотів.

У 2016 році бідність загрожує третині росіян, у майбутньому – половині!

Експерти цілого ряду провідних аналітичних центрів попередили про ризик перетворення в бідних половини населення Росії в найближчому майбутньому.

У минулому році імперія Карлика пережила найсильніше в новому тисячолітті падіння доходів, зарплат, пенсій і збільшення неповної зайнятості. Прогнози не менше похмурі: фахівці Аналітичного центру при уряді РФ, Російської академії народного господарства і державної служби, Центру макроекономічного аналізу і короткострокового прогнозування і Світового банку чекають масового падіння рівня і якості життя росіян. Аналітики відзначають, що в рядах бідних в доступному для огляду майбутньому ризикують опинитися від 30% до 50% жителів росії, і якщо вони про це ще не знають, то точно дізнаються в 2016 році.

Але, схоже, що вони все-таки знають, причому з досвіду. В рамках дослідження Національного агентства фінансових досліджень, оприлюдненого в кінці грудня 2015 року, 85% росіян відзначили вплив несприятливої ​​економічної ситуації на свій добробут. Зокрема, 48% респондентів розповіли, що інфляція завдала серйозної шкоди сімейному бюджету, але не відбилася на харчуванні, і ще 37% повідомили, що зростання цін змусив їх обмежити себе навіть у витратах на продукти.

Читайте також  ШОК! Вчені припустили, ким може бути загадкова істота, тіло якої викинуло на берег Індонезії

Більш того, за опублікованими 31 грудня даними опитування Фонду громадської думки, 34% росіян чекають погіршення свого матеріального становища в 2016 році, а ще 31% вважають, що їхнє становище просто не зміниться на краще.

У жителів Росії є всі підстави для занепокоєння.

Як повідомила Федеральна служба державної статистики РФ (Росстат), реальна зарплата, тобто купівельна спроможність одержуваних середнім російським працівником грошей, впала в жовтні 2015 року в річному численні на 10,9%. За оцінкою Bloomberg і Інституту економічної політики ім. Є. Гайдара, скорочення реальної зарплати в жовтні стало найсильнішим з 1999 року, тобто за весь період перебування при владі президента РФ Володі Путлера. А в листопаді реальні доходи росіян скоротилися в порівнянні з жовтнем ще на 1,9%. У 2013 році дохід нижче прожиткового мінімуму, за інформацією Росстату, був у 12,5 мільйона чоловік. На кінець 2015 року, за російською статистикою, до числа бідних ставилися 22 мільйони чоловік, повідомила в інтерв’ю телеканалу «Росія 24» віце-прем’єр РФ з соціальної політики Ольга Голодець, тобто в наявності майже двократне зростання бідності за останні два роки.

Крім того, виходячи з даних того ж Росстата, ще приблизно чверть росіян заробляють лише трохи більше за прожитковий мінімум. Ці люди легко можуть скотитися нижче рівня бідності навіть при невеликому зростанні цін або зниження рівня доходів.

З огляду на подальше погіршення економічних показників, включаючи скорочення ВВП та інвестицій, а також зростання інфляції і безробіття, поточний рік може звести нанівець те, що в наприкінці 2015 року росіяни назвали головними досягненнями президента Карлика – економічний розвиток Росії і підвищення доходів і рівня життя населення.

Водночас, не слід забувати, що агресія Рашки проти України відіграє не останню роль на соціально-економічну ситуацію жителів еРеФ!

Читайте також  Була вбита маленьким сином: трирічна дитина вистрілила в молоду жінку

Нагадаємо,що обстановка в районі проведення АТО залишається неспокійною, в темну пору доби російські терористичні війська активізувались вздовж усієї лінії розмежування. Зафіксовано 46 обстрілів позицій ЗС України, з них на Донецькому напрямку 22, на Маріупольському 16 та 8 на Луганському. По укріпленнях сил АТО ворог 30 разів застосовував міномети та 7 разів 122 та 152 мм артилерію.

На Донецькому напрямку під мінометним вогнем супротивника опинились наші опорні пункти поблизу Пісків, Авдіївки, Верхньоторецька, Троїцького та Зайцевого, а укріплення поруч Невельського, Камянки, Новоселівки другої та Троїцького ворог накривав артилерійським вогнем.

На Маріупольському напрямку по позиціях поблизу Водяного рашистські окупанти вели вогонь з 82 мм мінометів, а неподалік Талаківки, Тарамчука та Широкиного — 120 мм мінометів.

На Луганщині під мінометним вогнем противника опинились опорні пункти поблизу Новозванівки, а поруч Новоолександрівки вівся обстріл з кулеметів та гранатометів. Неприцільним вогнем зі 122 мм самохідних артустановок ворог намагався спровукувати на відповідь наших бійців.

Можна й надалі бачити порушення будь-яких угод російсько-терористичними військами!

За матеріалами:

http://fakty.ictv.ua

https://rns.online/economy/Vsemirnii-bank-zafiksiroval-rost-chisla-bednih-v-Rossii-na-3-mln-chelovek-2016-06-22/

http://inosmi.ru/

https://www.facebook.com/ato.news

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: