Анімація з глибоким змістом, яка навчить дітей толерантності

Як пояснити дитині, чому деякі діти не можуть бігати або говорити? Як донести думку про те, що важливо для людей з особливими потребами? Як дати зрозуміти, що вони відчувають і яким бачать світ? Підняти тему інклюзії в процесі виховання дітей вам буде простіше, якщо разом з ними ви подивитеся наступні мультфільми, пише WoMo.

La petite casserole d`Anatole / Маленька каструлька Анатоля

Французькі мультиплікатори створили короткометражку, яка за допомогою метафори – каструльки, – допоможе навіть маленьким дітям зрозуміти, хто такі люди з особливими потребами та чому бути особливим – нормально.

Out of Sight / Поза зором

https://www.youtube.com/watch?v=BbafmZ5MX-4

Мультфільм, створений в стилі аніме, показує, що відчувають сліпі люди. У короткометражці навмисно посилений звук з метою продемонструвати той факт, що сліпі люди чують набагато чіткіше, ніж зрячі. А ще діти дізнаються про помічників особливих людей – чарівну паличку і собаку-поводиря.

Scarlett / Скарлетт

У центрі сюжету дівчинка на ім’я Скарлетт, якій діагностували саркому Юінга (рак кісток). Щоб врятувати їй життя, лікарям довелося ампутувати гомілку, і тепер Скарлетт змушена носити протез. Через це вона відчуває себе непотрібною і самотньою, а ще вона не може танцювати. Але одного разу мама, яка вірить в свою дочку, знову одягає на Скарлетт бальне плаття і малятко перевтілюється. Вона стає тією веселою дівчиною, з якою цікаво дружити і грати.

Tamara / Тамара

Ця зворушлива історія про глухоніму дівчинку на ім’я Тамара. Вона обожнює танцювати і мріє стати балериною. Незважаючи на глухоту, у неї чудова пластика і почуття ритму. Можливо, одного разу мрія Тамари здійсниться, адже її дуже підтримує мама. Переглянувши короткометражку, вам буде простіше пояснити дітям, наскільки особливим людям важлива ваша підтримка.

Читайте також  У Франківську злодій розбив ніс патрульному

Overcomer / Здолавша

Дану короткометражну стрічку створила мультиплікатор Ханна Спенглер. Її фільм за рік набрав в YouTube понад 3 млн переглядів, а все тому, що Ханна торкнулася дуже важливої для підлітків теми – внутрішнього самотності і депресії. Як подолати настільки важкий стан і знову повірити в себе? Відповіді дасть стрічка Ханни.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.