«На один препарат – по п’ять тисяч гривень», – жінка із Прикарпаття благає допомогти врятувати її сина

Андрій разом із мамою сподіваються на допомогу небайдужих.


13-річний Андрій Рощін із Коломиї (Івано-Франківська область) вже кілька років бореться зі страшною недугою. Ще у 2010-му у нього діагностували імунодефіцит, який виявився Т-лімфобластною лімфомою з ураження кісткового мозку. Сьогодні він закінчує третій курс хіміотерапії в Австрії, однак попереду ще тривале і складне лікування. Лише після нього можна буде говорити про пересадку кісткового мозку. Але грошей у сім’ї катастрофічно бракує – мати хлопчика, Уляна Діденко виховує його та ще молодшого сина сама. Жінка каже, що батько Андрійка після розлучення дитиною навіть не цікавиться.

До хвороби Андрійко був як і всі його однолітки – веселий, непосидючий, трохи бешкетник. Міг цілими днями гасати з м’ячем із друзями, любив фантазувати та уявляти себе героєм чергової казкової історії. Пані Уляна розлучилася з його батьком, коли синові було лише 2,5 рочки. Потім намагалася влаштувати особисте життя, вийшла заміж вдруге, однак і цей шлюб виявився невдалим – пара розлучилася, а Уляна залишилася сама із двома дітьми (сьогодні молодшому синові п’ять років). Жінці доводилося цілими днями працювати, аби прогодувати дітей, бо могла розраховувати лише на допомогу і підтримку батьків-пенсіонерів.

Біда в дім прийшла одного дня, коли Андрійко захворів на звичайну застуду.
– Лікарі сказали, що в нього гостра респіраторна інфекція, але вилікувати його ми не могли дуже довго, не допомагали ні дорогі ліки, ні народні засоби, – розповідає кореспонденту PRESS-ЦЕНТР Уляна Діденко. – Дійшло до того, що дитину щомісяця прокапували імуноглобуліном, сказали, що в нього імунодефіцит. А в 2017 році після гострої форми вітрянки в Андрія за два місяці різко збільшилися лімфовузли. Ми звернулися до лікарні в Коломиї, там зробили аналізи і відразу скерували в Івано-Франківcьк на огляд. Там дитину прооперували. Видалені лімфовузли повезли на гістологію в Київ і на початку червня поставили страшний діагноз – Т-лімфобластна лімфома з ураження кісткового мозку.

Читайте також  У поліції розповіли подробиці затримання чотирьох підозрюваних у вбивстві дружини сільського голови

Уляна каже, що тоді ці слова медиків пролунали для неї, наче грім серед ясного неба. Вона зізнається, що була готова до чого завгодно,тільки не до онкології у своєї дитини.


Столичні медики одразу сказали, що із такою слабкою імунною системою, як у Андрія, в Україні для нього лікування немає. Уляна почала подавати запити у різні закордонні клініки, а у відповідь отримувати рахунки з кількома нулями.
– У Німеччині потрібно було 20 тисяч доларів заплатити лише за пошук донора, в нас таких грошей не було. Хотіли їхати в Італію, але там нам відмовили. Взагалі з лікуванням допомагали знайомі і родичі, бо навіть коли проходили хіміотерапію в Україні, лише за одну пляшку «Октагаму» платили по 5 тисяч гривень. А таких потрібно було по 6-8 на курс. Причому прокапували цей препарат кожних три тижні, бо без нього результати аналізів давали збій. Словом, це для нас захмарні суми.

Врешті, Уляна з сином на початку грудня минулого року поїхали на лікування в Австрію. Сподівалися, що дитину одразу готуватимуть до операції. Однак виникли непередбачувані проблеми.

– Нам запропонували пройти третій курс «хімії», оскільки потрібен час, аби знайти донора, – продовжує мати хлопчика. – Зараз ми його вже закінчуємо, але у сина виникли ускладнення з головою – паралізувало ліву частину тіла, тому довелося робити операцію. Мало того, після операції виявилося,що в голові у нього грибкова інфекція. Окрім того, в Андрійка з’явився тромбоз і діагностували проблеми з серцем. Лікарі кажуть, що поки дитину повністю не вилікують, про пересадку кісткового мозку і мови бути не може. Радять набратись терпіння, адже такий курс лікування зазвичай триває до шести місяців.

Читайте також  У Польщі від крововилу в мозок загинув українцець: донька просить допомогти транспортувати тіло

Уляна Діденко благає усіх небайдужих про допомогу. Попереду тривале лікування Андрійка і операція з пересадки кісткового мозку, а грошей катастрофічно бракує.

Номер рахунку в «ПриватБанку» для порятунку Андрія Рощіна: UAH (гривня) 5168742605985906, 5168742604782254, USD (долар) 5168742605985898, ЕUR (євро) 5168742605985880 (мама – Уляна Діденко).

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.