На Прикарпатті гектарами знищують ліс – версія Нацдружинників

Вирубка лісів на Прикарпатті – болюча тема, яку вкотре підняли, на цей раз учасники руху «Національна дружина». Організація повідомила про це на своїй сторінці у Facebook, що сталося далі – читайте на Franyk.city.

16 лютого національні дружинники вирушили до села Микуличин і виявили, що повним ходом іде нелегальна вирубка лісу. Більше того, місцеве населення також живе з того, що продає деревину. Проте, це лише 7% з усієї кількості мешканців. Прибуток усіх інших – це туризм.

Дійсно, після анексії Криму кількість туристів у Карпатах зросла. Відпочивати їдуть і взимку, і влітку. Тим не менш, дружинники переконані, що через вирубку лісів саме ця галузь економіки Прикарпаття може піти у небуття.

Звинувачують у вирубці браконьєрів. Явище із вирубкою лісу порівнюють з нелегальними видобутками бурштину на Поліссі. Так, активісти розповідають, що вже є сформовані угрупування, що не просто фінансують і заробляють на вирубці карпатських дерев, а й через свій вплив приховують злочини.

Нагадуємо, що карпатські ліси складають десь 40% з усього лісо масиву України. Велику частку складає також Поліський край. За останніми даними у нашій державі нараховується 11 мільйонів гектарів лісів.

Проблему нелегальної вирубки не раз вже підіймали у ЗМІ. За частотою згадувань можна відслідкувати, що у жовтні минулого року особливо гостро почали висвітлювати знищення карпатських лісів. Цікаво, але навіть співачка Руслана вирішили привернути до проблему увагу свою діяльністю у соціальних мережах. Артистка зняла декілька роликів, де відкрито демонструє, яким варварським чином було знищено ліс. Було звертання до Президента України та до всіх відповідальних за збереження лісу. Не менше з тим, заяв від офіційних органів, щодо проблеми, на даний момент ще не поступало.

Читайте також  На Прикарпатті зіштовхнулись Yamaha R6 та Mercedes, водій мотоцикла не дожив до швидкої (ФОТО)

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.