Скандальна Тетяна Михайлова, яка збила у нетверезому стані франківських патрульних, ховається від слідства у психлікарні?

Ніхто не заперечить той факт, що одіозна Тетяна Михайлова з Івано-Франківщини знайома персона на всеукраїнському рівні. Жінка двічі за цей рік потрапляла в інциденти, які були резонансними: ДТП, хуліганство, нанесення  тілесних ушкоджень і злісна непокора. Проте досі невідомо чи покарають білявку і на якій стадії проходять слідчі дії. Журналісти МІСТА подали запит в ГУ НП в Івано-Франківській області, аби з`ясувати це.

Перш ніж писати про відповідь, яка прийшла з Нацполіції Прикарпаття, нагадаємо, 31 березня Тетяна Михайлова вчинила ДТП з потерпілими.Навесні апеляційний суд зменшив розмір застави Михайловій через вчинену аварію і вона, сплативши кошти, вийшла із СІЗО. Тоді за рішенням суду жінка повинна була б утриматися від спілкування з потерпілими і свідками, не виїжджати за кордон, не відвідувати заклади, де продаються спиртні напої. Проте 23 липня патрульні вдруге затримали Тетяну Михайлову. Вона в громадському місці з`явилася у п`яному вигляді. Жінка поводилася агресивно, виражалася нецензурно і погрожувала медикам, поліцейським та журналістам. Уже за два дні стало відомо, що медики заборонили слідчим спілкуватися з Михайловою, бо вона у психіатричному відділенні.

Відтак, на сьогоднішній день від поліції чи прокуратури ніяких повідомлень не було по справах, у яких фігурує Михайлова. Де знаходиться жінка – вдома чи у психіатричному відділення – невідомо. Ми звернулися з офіційним запитом до ГУ НП в Івано-Франківській області. Написали його на ім`я начальника Віктора Шкутова. Запит перенаправили за компетенцією у слідчий відділ.

Проте відповідь, яка прийшла, шокувала: Тетяна Михайлова досі хворіє, а тому слідчі дії “заморожені”. Досудове розслідування у кримінальному провадженні через ДТП і залишення місця аварії зупинено у зв`язку із захворюванням підозрюваної. Щодо більш конкретної інформації, яку ми  запитували, у запиті йдеться:

Надання більш детальної інформації у вказаному кримінальному провадженні, зокрема щодо проведення окремих слідчих (процесуальних) дій, в тому числі й про призначення та проведення експертиз, обрання та зміни запобіжного заходу підозрюваному, стану здоров`я та діагнозу будь-яких осіб, суперечитиме вимогам КПК України та Закону України “Про інформацію” від 2 жовтня 1992 року.

Ми задавали чимало питань, проте слідчі відповіли “скупо”. На питання чи вийшла пані Тетяна з лікарні і де знаходиться – не змогли відповісти взагалі. Найімовірніше, жінка досі у психіатричному відділенні від липня.

Читайте також  Яценюк хоче скасувати мито на імпорт старих авто

Коли Тетяну Михайлову затримали вдруге, вона, будучи нетверезою, кидалася під машини. Коли приїхала швидка допомога, то Михайлова побила лікаря. Остання написала заяву. У поліції, через нанесення тілесних ушкоджень медику, розпочали нове кримінальне провадження.Також і наша журналістка написала заяву в поліцію, адже пані Михайлова перешкоджала журналістській діяльності і не перший раз погрожувала та виражалася нецензурно у сторону нашої знімальної групи.  У запиті йдеться, що ці дві заяви об`єднали в одне кримінальне провадження. Крім того, 30 серпня слідчим СВ Івано-Франківського ВП прийнято рішення про закриття цього кримінального провадження на підставі п. 2 ч. 1 ст. 284 КПК України. Тобто, за відсутністю складу кримінального правопорушення.  Тому одне кримінальне провадження за ст. 125 ККУ (Умисне легке тілесне ушкодження) уже 100%-во закрите.

Крім кримінальних проваджень, залишилися адмінматеріали, які під час другого конфлікту були складені на пані Михайлову. А саме три протоколи: за статтею 173 КУпАП (Дрібне хуліганство), за статтею 178 КУпАП (Розпивання спиртних напоїв у громадських місцях і поява в громадських місцях у п’яному вигляді) та за статтею 185 КУпАП (Злісна непокора законному розпорядженню або вимозі поліцейського). У запиті йдеться, що це не компетенція ГУ НП в Івано-Франківській області. Відтак, МІСТО звернулося до Управління патрульної поліції у м. Івано-Франківську. Речник Микола Гурак пояснив, що по адмінматеріалах слухань не відбувалося. Мабуть, все тому ж: жінка у  психіатричному відділенні.

Підсумовуючи додамо, таке тривале перебування у психіатричному відділенні може дозволити Тетяні Михайловій уникнути покарання. Для прикладу, якщо буде висновок експерта, що людина на той період не усвідомлювала своїх дій, то їй  призначать лікування в психіатричних закладах. Відтак, кримінальне провадження закриють. Простіше кажучи, від водіння напідпитку до неосудності через “хворобу”. Повторимося, станом на сьогодні щодо ДТП кримінальне провадження зупинене. І це передбачено законом через хворобу. Щодо легких тілесних – закрите. А от щодо адмінматеріалів, складених патрульними, то через деякий час їх також закриють, бо особа не з`являлася на слухання.

Читайте також  "Наташеньки більше немає, її серце зупинилося": Дружина відомого артиста- співака загинула в ДТП, жінка не вийшла з коми

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.