Заздрість та підлість: як Росія намагається дискредитувати європейський шлях України

Європейський Союз повністю ратифікував договір про Асоціацію з Україною. Тепер залишилась лише його повна імплементація. А ще, всього місяць тому запрацював безвізовий режим між нашою країною та ЄС. Перед українцями відкриваються величезні перспективи, але це подобається не всім.

Наш північний сусід-агресор, який до останнього сподівався на фіаско європейського вибору України, тепер казиться з люті. Звісно, політичних важелів впливу у Кремля не залишилось і повпливати на європейську інтеграцію України він уже не зможе. Та росіяни продовжують використовувати свою найсильнішу зброю – пропаганду, і намагаються всіляко дискредитувати Україну як у Європі, так і в очах її ж громадян.

Російські спецслужби ставлять перед собою дві мети: перша з яких – це дестабілізувати ситуацію всередині держави, та друга – це дискредитувати Україну в світі. Наприклад, акція щодо етнічних поляків та акція, яка мала відбутись в Одесі щодо етнічних болгар, де Україну хотіли посварити і з поляками, і з болгарами.

Ще один яскравий приклад – спроба дискредитації Президента України перед Нобелівським комітетом. Поліція Норвегії звинуватила російську розвідку в спробах вплинути на Нобелівський інститут і не допустити присудження премії миру президентові України Петру Порошенку 2015 року.

А чого лише варта реакція Росії на впровадження безвізового режиму між Україною та Євросоюзом. Судячи з риторики російських ЗМІ, нашим сусідам не просто прикро. Українська перемога для них як червоне полотно на кориді. Соцмережі рясніють агресивними жартами, а місцеві псевдо-експерти вже фантазують нові міфи.

І, як зазвичай, з українців ліплять образ меншовартісних, неосвічених братів малоросів. Так, російський журналіст Євген Решетньов заявив, що безвізовий режим вигідний польським працедавцям, тому що для них українці “дешева робоча сила”.

Читайте також  В Україні відмовляться від медичних довідок

І хоч історію з “распятым мальчиком” до безвізу не припишеш, можна нагнати страху новими брехнями.

Чеська республіка відмовляється приймати нових біженців, Словенія також. А біженців все одно кудись потрібно дівати. Але ж неможливо всіх запихнути в Німеччину. Тому безвізові країни як Україна і Грузія почнуть приймати біженців,
– вважає російський юрист Марк Лінцевскі.

Україні слід ще чекати чимало великих і малих провокацій з боку Кремля та його очільника, але зворотнього шляху у неї не буде. Молода Україна з перспективою дивиться в майбутнє, дивиться в Європу та в демократичний світ. Тінь імперії відходить в небуття. Такий закон природи і такий шлях світової людської спільноти. В ярмі вже ніхто не хоче жити.

Джерела:

https://www.unian.ua/politics/1922519-rosiya-hoche-diskredituvati-ukrajinu-u-sviti-ta-pereyti-do-vidkritoji-agresiji-golova-sbu.html

http://www.bbc.com/ukrainian/news-38781924

http://24tv.ua/yes_yak_zlo_zyavilasya_reaktsiya_rosiyskih_zmi_na_pochatok_diyi_bezvizu_dlya_ukrayini_n828561

http://vgolos.com.ua/blogs/bezviz_ukraini_i_reaktsiya_rosii_269076.html

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА: