Прикарпатська преса про стелю на голову, національний шик, прірву в паперах та 5 порад, як подорожувати Європою без віз

Огляд прикарпатської преси за період з 12 по 18 травня.

Репортер
Над прірвою в паперах Мешканці дев’ятиповерхівки на вулиці Галицькій, 144 у Франківську, м’яко кажучи, мають клопіт, стурбовані та занепокоєні. Адже будинок тріщить по швах, у підвал не зайти, а на їхні скарги ніхто не реагує. Люди вже звертались і до управителя – МІУК, і до міського голови, але відповіді нема.
Гості платять за все Іноземців у Франківську більшає, можна навіть не рахувати, й так видно. Більшість із них – студенти з Азії, Африки, навіть Європи. Як до цього ставляться самі мешканці міста та чи комфортно тут гостям?
Фіцики з території добрих справ Багатодітна дружня родина Фіциків з Івано-Франківська просто захоплює своїм позитивом. Голова сімейства – військовий. Він з дня на день чекає наказу їхати в АТО. Вдома четверо маленьких дітей і неймовірно життєрадісна мама Наталя, яка допомагає таким же сім’ям, як їхня.

Галицький кореспондент
Стеля на голову 15 травня у Коломиї на вулиці Богдана Хмельницького обвалився фасад Коломийського економіко-правового університету. Під завалами опинилися столова та класні приміщення. На момент інциденту у будівлі перебувало від 200 до 400 осіб. Наразі завали розчищено і офіційно встановлено, що людських жертв немає.
Національний шик Наприкінці квітня Національний банк України оголосив намір позбутися непрофільних активів. Один з таких об’єктів – оздоровчий комплекс «Прикарпаття» Яремче. Відтак відпочинкова база, в яку вкладено майже 100 мільйонів гривень з держбюджету, невдовзі піде з молотка і перейде у приватну власність.
Квартирний спір без кінця-краю В Івано-Франківську сім’я вже 10 років доводить своє право на проживання в квартирі. Хоч всі суди винесли рішення на її користь та зобов’язали виконавчий комітет міськради видати їй ордер, влада ламає голову над тим, як це зробити. А все тому, що в гуртожитку, де мешкає сім’я відбулася реконструкція кімнат під квартири і змінилася їхня нумерація. До того ж, у цьому помешканні живуть інші люди.

Читайте також  “Я теж хочу жити”: жертв Коронавірусу стає все більше. Люди б’ються за продукти та бензин

Західний кур’єр
Безвізовий режим з ЄС: 5 порад, як підготуватися до подорожі Уже влітку цього року українці зможуть вільно подорожувати країнами ЄС. До офіційного рішення залишилось кілька формальностей. Але без віз не означає без правил, тому до того, як вирушати у подорож, потрібно ознайомитись з вимогами Шенгенської зони. Аби у сезон відпусток українці не стикнулись з несподіванками на кордоні, Центр громадського моніторингу і контролю публікує 5 порад, які допоможуть підготуватися до безвізової мандрівки.
Невигадані історії Ніхто не стане заперечувати, що, мабуть єдиною вдалою реформою в Україні є створення патрульної поліції. В минуле відійшли часи, коли поліція годинами їхала на термінові виклики, а працівників поліції важко було зустріти на вулицях міста. І що би не говорили про відсутність досвіду роботи у молодих патрульних – патрульна поліція діє.

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

РЕКЛАМА:

Джерело.